Tuto sobotu pořádáte již čtvrtý ročník  BMX závodu Bike Fight. Jak dlouhá cesta vedla od prvotní myšlenky uspořádat závody k jejímu uskutečnění?
První myšlenka vznikla v hlavě bratra Aleše a našeho společného kamaráda Petra Holana. Bylo to někdy na jaře roku 2010. Petr měl část nevyužitého technického zázemí, bratr velkou chuť něco dělat, no a já se nechal velmi snadno přesvědčit, ať do toho jdu s nimi. Od rozhodnutí „jdeme do toho" do samotné akce zbývaly tuším dva měsíce, tak to byl celkem punk. Sice se nám skoro zázračně podařilo sehnat pár kvalitních sponzorů, ale místo pódia jsme měli rezavý lešení a do poslední chvíle jsme nevěděli, jestli na úplně neznámý závody někdo dorazí. Nakonec se účastnilo asi 20 jezdců a přišlo kolem 400 lidí, což nás samotné hodně mile překvapilo. Po akci jsme si řekli, že nás to hrozně baví a tohle rozhodně chceme dělat dál. V prosinci 2010 tak vznikla nezisková organizace D Fight, o.s., která kromě závodů pořádá i různé koncerty a další společenské události.

Jaký je koncept závodů? Změnil se během let nějak?
Druhý rok jsme byli trochu namlsaní z úspěchu první akce a možná lehce naivně jsme udělali dvě kvalifikace a jedno velké finále. Rozhodně to nebyl propadák a hlavně finále bylo opět velmi povedené, ale řekli jsme si, že se vrátíme ke konceptu jednou, ale pořádně a se vším všudy – bohatý doprovodný program, živé kapely, kvalitní DJ, lepší ceny pro jezdce a v neposlední řadě o trochu méně práce pro nás. Přeci jenom máme všichni normální práci, někdo rodinu, školu a samozřejmě spousta dalších zájmů. Volného času, který tomu můžeme věnovat, tak není nekonečno.

S čím se při přípravách nejvíc potýkáte, co vás nejvíc baví…?
Poslední dobou se snažíme věci řešit tak, abychom si všichni mohli akci zároveň užít. Bohužel ne všechnu odpovědnost lze přehodit na „brigádníky", a tak se stává, že někteří z nás mají povinnosti i v době, kdy je třeba na pódiu hlavní hvězda. Peněz také není nazbyt a sehnat finanční příspěvek je dneska hodně těžké. Nakonec se s tím však vždycky nějak popereme a pak přichází ty věci, na které se těšíme. Když všechno klapne, lidi se baví, poznáváme nové tváře, trávíme čas s interprety. Když na akci a po ní sledujeme reakce návštěvníků a ty reakce jsou pozitivní, je to skvělý pocit.

Na jaké jezdce se mohou návštěvníci závodu těšit?
Pro Příbramáky asi není úplně neznámé jméno Daniel Pihávek, který se našich závodů účastní pravidelně a i letos účast potvrdil. Tenhle kluk nás i diváky hodně baví, tak se na něj moc těšíme. Účast potvrdil i Tomáš Řanda, který závod loni vyhrál. Ale co jsem koukal na další účastníky – letos bude mít asi nejsilnější konkurenci.

Tušíte, jaké triky jezdci předvedou?
Například jsme se doslechli, že Karel Hobl, který loni ustál front flip, letos natrénoval přísný double tailwhip. Tomáš Řanda skáče krásný supermany a s flipama taky nemá problém. Takových jezdců by však i letos mělo být více, tak doufám, že je naše publikum pořádně vyhecuje a podobných triků uvidíme mnoho.

Na akci nebude chybět ani doprovodný program… Co o něm můžete říct?
Na to, že máme kvalitní hudební produkci už jsou naši fanoušci zvyklí, letos ale trochu přitvrdíme a rozšíříme doprovodné aktivity. Například se nám podařilo zajistit několik stolních fotbálku Rosengart, na kterých se běžně hraje liga, u nás bude menší turnájek. Klasicky pak budeme půjčovat BMX speciály, bude pinčes, minigolf a podobný srandy. Taky přijede speciální Red Bull DJ car, kde se představí talentovaní DJ's z Prahy a na koncertním pódiu se představí 3 kapely, které budou mít na Dobříši premiéru – Zlomená 14 ze Sedlčan, Věc Makropulos z Kostelce nad Orlicí a Edward Fortyhands z Prahy. Po skončení programu v parku se pak všichni přesuneme do klubu Trezor, kde proběhne mocná after párty v čele se slovenskými rapery, kteří patří k tomu nejlepšímu na CZ/SK scéně – Zverina a Shomi. Obsáhneme tak téměř všechny hudební žánry od elektra, funku, přes punk, HC, rep a zase zpátky. Věřím, že i v tomto ohledu si přijde na své každý.

A na co se nejvíc těší samotní organizátoři?
Nechci mluvit za kluky, ale já osobně se těším úplně na všechno. Baví mě to vlastně už teď, třeba jen prostřednictvím sdělování novinek našim fanouškům na Facebooku. Máme za sebou nutnou rekonstrukci parku, za chvíli začne stavba, i tam se stává spousta veselých příhod, pak dlouhý den plný velkých zážitků a finální monstrózní after párty. Jediné na co se moc netěším, je neděle po akci. Většinou je ještě spousta povinností a po dlouhém dni a ještě delší noci se nám do toho nikomu moc nechce, ale patří to k tomu a rozhodně to za to stojí.