V nedávné době jste rekonstruovali skate/bike park. Čeho se oprava týkala?
Byla to jen velmi základní rekonstrukce, kdy jsme vyměňovali několik ztrouchnivělých desek na překážkách. Především pak na nájezdech a dopadech, tedy v těch nejrizikovějších místech. Bez těchto úprav by byl park nepoužitelný.

Co bylo při rekonstrukci nejnáročnější?
Nejnáročnější asi bylo najít vhodný termín, domluvit se s městem na podpoře a sehnat pár lidí, co by nám s tím chtěli pomoc.

Využili jste také dotace? Pakliže ano, v jaké výši?
Využili jsme dotaci od města Dobříš, se kterým jsme se dohodli, že nám zaplatí alespoň použitý materiál. Výše této dotace se pohybovala v řádu několika tisíc.

Jak dlouho se o park staráte a jak se za tu dobu změnila jeho podoba?
Oficiálně se o skatepark vlastně nestaráme, jeho správcem je město, my jen pomáháme a upozorňujeme na nedostatky. Větší rekonstrukce proběhla v roce 2011, kdy se na naši žádost dostavili konstruktéři z Mystic construction a park prošel zásadní rekonstrukcí. Ten samý rok jsme uspořádali graffiti jam, kdy jsme klukům přispěli na spreje a vzniklo spousta zajímavých děl, park ten rok vypadal opravdu dobře. Stačily však pouhé dva roky a další masivnější rekonstrukce už klepe na dveře.

Jaké prvky skateparku v současné době nabízí? Co byste zde ještě chtěli vybudovat?
Pro biky je to v podstatě jedna mini-rampa, fun box a dva rádiusy – vše ze dřeva. Pro kola bychom chtěli ještě alespoň jedu překážku přidat, třeba wall ride, případně vedle postavit nějaký ten dirt. Pak je tam několik základních betonových překážek pro skate – rádiusy, fun box a pár home made věcí. Ten by si také určitě zasloužil vylepšit, ale tam by se to muselo vzít od podlahy, respektive od nové betonové podlahy.

Návštěva skate/bike parku je zpoplatněna?
Ne je zcela zdarma, a to i v případě námi pořádaných akcí.

Co nyní připravujete?
Co se týká parku, tak jev podstatě po sezóně a my se teď musíme zamyslet jakým způsobem s tím dál. Jsme v jednání s městem, tak uvidíme co se bude dít. Jistotou zůstává Bike Fight, kdy příští rok proběhne 5. ročník těchto závodů. Jako neziskovka pak určitě plánujeme pár společenských akcí, především pak nějaké koncerty a párty. Veškeré info o našich aktivitách si zájemci mohou najít na facebook.com/dfightos.