Kryštof Karlík vytáhl z vody kapra obecného o míře 85 centimetrů a váze 12 kilo. Jeho bratr Filip se pyšnil osmikilovým kaprem obecným o délce 77 centimetrů. Oba svého úspěchu dosáhli v soukromém revíru Dobrá voda, kapři jim zabrali na popcorn.

Kapři, candát a dokonce sumci. Takové si mladí rybáři přivezli úspěchy ze závodů

Rybářská mládež z Rožmitálu pod Třemšínem se také o uplynulém víkendu reprezentovala na jihu Čech u Blatné při dětských závodech. V sobotu časně ráno vyrazilo 13 mladých rybářů na Řečický rybník, kde se sešlo 30 dětských závodníků, takže Jihočeši byli v převaze. Chytalo se od 7 do 12 hodin s přestávkou na svačinu.

Den sportu Příbram 2017 v areálu Nového rybníku.
Den sportu v Příbrami pobavil davy dětí i dospělých

"Závodilo se na jeden prut, s jedním návazcem na položenou nebo plavanou. Rybník byl velice dobře zarybněný, a tak si děti opravdu pěkně zachytaly a užily si den v přírodě. O krásných zážitcích se přesvědčili i rodiče, kteří vyrazili s námi. Dětem brali především kapři, ale povedl se i candát, a to našemu nejmladšímu účastníkovi Adamovi Šimonovskému.

Dokonce Pavlovi Metličkovi se povedlo ulovit dva sumce, z toho jednoho albína," připomíná víkendové úspěchy rybářského kroužku jeho vedoucí Aleš Haluska. Domů si nakonec rybaříci odvezli dva poháry. Pohár za skvělé druhé místo si odvezl Pavel Metlička za nachytaných 470 centimetrů ryb a zároveň druhý pohár vyhrál za největší ulovenou rybu - sumce dlouhého 72 centimetrů. Čtvrté místo získal Adam Nass za nachytaných 401 centimetrů ryb. Také ostatním se dařilo a stanuli na dobrých pozicích. Pro všechny účastníky byly připraveny ceny.

Ilustrační foto.
Rozhlas? Podle mnohých přežitek