Jak jsme se tu dozvěděli, Muchovi současný zdravotní stav neumožňuje, aby v letovisku u Vltavy prožíval s táborníky jejich letošní dobrodružství. Ale vedoucí Vladěna Dolejší, její kolegové i táborníci na legendu Častoboře myslí a mají radost z každé pozitivní zprávy o něm.

Dny na Častoboři rychle ubývají. Poslední turnus ve středu končí. Základna bude potom sloužit do konce prázdnin jako zázemí příbramskému potápěčskému klubu Atol. „Celotáborová hra je zaměřena na les, přírodu a ochranu zvěře. Téma je záchrana lesa proti stavbě hypermarketu a to se dětem i vedoucím, kteří představují lesní zvířátka, podaří," řekla nám jedna z vedoucích Pavlína Eršeková.

Eliáš Lux z Prahy si liboval, že se mu na táboře líbí. „Jsem tu podruhé, jezdím sem s kamarádem. Je tu fajn," řekl. Protože byla právě doba večeře, dodal, že většina jídel mu chutná. Filip Šmejkal ze Štětkovic je skutečný táborový mazák. „Na tomto táboře jsem již podeváté," řekl nám. „Lidi, příroda a zážitky – to je to, co mě sem táhne," poznamenal sedmnáctiletý Filip zatím jako účastník, ale přemýšlí o tom, že by příští rok přijel jako praktikant. Praktikant Tonda Tesař, který představoval v lese berušku, sondu do osvědčeného tábora doplnil: „Oceňuji tady super partu dětí. Byli jsme na puťáku, kde všichni dokázali, že mohou fungovat, když si budou pomáhat." Marie Břeňová