V příštím roce chce proto radnice vypsat nové výběrové řízení na doplnění a reorganizaci. Kamerový systém v Příbrami je budován od roku 1999 a tomu odpovídá také stav některých jeho komponentů.

Nedostačující rozlišovací schopnosti kamer

Část systému je již technicky nedostačující, nejstarší kamery mají špatné rozlišovací schopnosti, některé komponenty jsou již částečně nefunkční, a to i s ohledem na ukončení výroby a distribuce náhradních dílů od výrobců.

Příbramská radnice. „Navíc se nám nelíbí ani služby, které jsou poskytovány firmou až z Brna," podotkl příbramský starosta Jindřich Vařeka. Díky tomu si prý firma musí účtovat dojezdový čas. „Myslíme si, že to dokážeme dělat levněji a efektivněji s příbramskými firmami," řekl Příbramskému deníku Vařeka.

Současnému kamerovému systému Vařeka vytkl nedostatečné rozlišovací schopnosti. „O tom jsme se v nedávné době sami přesvědčili. Kamera zachytí, že došlo k havárii, ale není schopná přečíst espézetku a ze záznamu lze rozpoznat, že se jedná o bílé až šedé auto, což je informace, která je naprosto k ničemu," uvedl starosta na příkladu.

Smlouvu město zatím neuzavře

Nyní je v okresním městě 17 kamer. Zastupitelé se ještě nedohodli, kolik chtějí do nového systému investovat. „V tuto chvíli jsme jednání zastavili, zatím s žádnou společností smlouvu neuzavřeme. Chceme vše zrevidovat," doplnil místostarosta Václav Švenda.