Celkem 38 vystavovatelů z řad zaměstnavatelů i škol z celého regionu se sjelo do Příbrami na Burzu práce – veletrh pracovních příležitostí, prezentace středních škol, dalšího vzdělávání a trhu práce.

Akci pořádá Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Příbrami a koná se ve středu 15. června v prostorách Úřadu práce ČR na náměstí T. G. Masaryka od 10.00 do 17.00 hodin. Vstup je zdarma.

Burza práce reaguje na současnou situaci na trhu práce, kdy se zaměstnavatelé potýkají s nedostatkem kvalifikovaných pracovníků. Cílem je nejen propojit nabídku s poptávkou, ale také vhodně nasměrovat budoucí studenty k výběru toho nejvhodnějšího oboru.

Zaměstnavatelé tak 15. června nabídnou volná místa zejména ve strojírenském, automobilovém a petrochemickém průmyslu, výrobě plastů, lůžkovin, výrobě masných a mlékárenských produktů, výroba bagrů, elektrotechniky, ale i zdravotnický personál, sociální služby a v neposlední řadě bude do svých řad nabírat nové kolegy Armáda ČR a Policie ČR, která bude mít v 11:00 hod odbornou přednášku.

„Naší snahou je dát všem, kteří hledají nebo chtějí změnit zaměstnání, možnost absolvovat přijímací pohovory se zdejšími společnostmi v neformálním duchu, ale také ukázat žákům, studentům i jejich rodičům, o jaké profese je největší zájem tak, aby to mohli maximálně zohlednit při výběru školy. Důležité je, aby vybraný obor studenta nejen bavil, ale aby v něm, po skončení studia, také našel uplatnění," vysvětluje ředitelka Krajské pobočky Úřadu práce ČR v Příbrami Renata Malichová.

Úřad práce ČR doporučuje všem, kteří mají opravdu vážný zájem najít práci, aby si s sebou vzali občanský průkaz a také životopis, eventuálně další doklady o dosaženém vzdělání či předchozí praxi. Součástí akce bude i poradenství, které návštěvníkům poskytnou zástupci Úřadu práce ČR. Návštěvníci získají mimo jiné ucelený přehled o tom, co v dnešní době zaměstnavatelé v tomto regionu potřebují a o jaké profese mají především zájem.

„Zájemci se mimo jiné dozví, jak správně napsat životopis, jaké šance mají na trhu práce v rámci jejich současné kvalifikace a praxe, jak efektivně hledat zaměstnání nebo jak jim může ÚP ČR pomoci prostřednictvím nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti. A představí jim také projekty, které jsou určeny pro konkrétní skupiny uchazečů o zaměstnání," vysvětluje ředitel Odboru zaměstnanosti Libor Bartůněk.

ŠKOLY NA BURZE

Na burzu se přihlásily tyto školy a učiliště:
Integrovaná střední škola hotelového provozu, obchodu a služeb, Příbram, Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Příbram, Vyšší odborná škola a Střední odborná škola Březnice, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Dubno, Střední odborné učiliště Hluboš, Střední odborné učiliště Sedlčany, Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Příbram a Waldorfská škola Příbram – mateřská škola, základní škola a střední škola.

FIRMY

Mediterra – Sedlčany
Geomine a.s.
Kamýk Daunen s.r.o.
Ariete Group
Mubea, spol. s.r.o.
Kemmler electronic
Armáda ČR
Kostal Kontakt Systeme GmbH
ZAT a.s.
BAEST Machinery Holding; a.s.
Hronovský s.r.o.
ELZAT spol.s.r.o.
SENCO Příbram spol.s.r.o.
ADECCO spol. s.r.o.
Wheelabrator Czech s.r.o.
Vojenské lesy a statky ČR
Omega Hořovice spol.s.r.o.
Doosan BOBCAT
AAA Auto cz
Policie ČR
Savencia Fromage & Dairy Czech Republic, a.s.
TPK Pribina
SAINT-GOBAIN
SUBLIMA CZ, s.r.o.
ZEMAN – maso, uzeniny
CZC.cz
Odbor pro sociální začleňování (Agentura)
Úřad vlády České republiky
Kovohutě Příbram
MANPOWER
OPTAGLIO
ZRUP a.s.
ŠKODA AUTO
RUBIIKON CENTRUM

zdroj: Kateřina Beránková, tisková mluvčí ÚP ČR