Informace jsme získali při páteční prohlídce stavby. Z obrovského návěsu se právě sypal materiál k rozhrnutí, po němž podle lidí ze stavby mají už ve středu jezdit osobáky i náklaďáky. Kraj, který má opravu mostu v režii, ale tyto informace v pátek nepotvrdil.

Značně by se tím ulevilo nejen řidičům. Ti totiž musí od loňského září jezdit přes okolní obce (Pičín, Hluboš, Kotenčice a další), které na velkou dopravní zátěž doplácejí rozbitými silnicemi, nadměrným hlukem a prachem už zhruba sedm let. Příkladem zničeného úseku je silnice třetí třídy mezi Pičínem a Hluboší, kde je jáma vedle jámy.

„Denní dojíždění do práce je téměř nemožné bez poškození vozidla," napsala před nedávnem do redakce Petra Bálková z Pičína. Celkovou opravu tohoto úseku kraj plánuje po otevření jinecké.

„Po zlepšení počasí dojde k pokládce živičných vrstev na opravovaném mostu a neprodleně bude jinecká silnice zprovozněna," sdělila na začátku března mluvčí kraje Nikol Mertinová. Dodala, že právě s tím souvisí i oprava objízdné trasy.