Česáčů tu oproti jiným letům o hodně přibylo a chmelnicí se neslo plno vtipů a s nimi i dobrá nálada. Do řádků totiž mnohdy poprvé zasedli dobrovolní hasiči z Přílep na Moravě. A spolu s nimi i místní hasiči z Přílep, kteří své kolegy ze spřátelené vsi pozvali. Mohli si totiž vybrat, buď přijet na pouť nebo na ruční česání chmele. A protože pouť už znají a chmel ne, přijeli si zkusit, jaké to je. „Kamarádi nás sem pozvali a my chtěli poznat, jak se češe chmel A protože moravská žízeň je stejná, jako ta česká, přijeli jsme, z čeho se chmel vaří,“ popisoval za všechny Jura Očadlík. Z Moravy přijelo dvanáct česáčů a vzali sebou i mládež.

Šestihodinový sobotní program v letním kině zahrnoval i vystoupení kapely The Tap Tap, autora jedné z nejposlouchanějších českých písniček.
V příbramském letním kině si prvně zahráli The Tap Tap

Na chmelnici nechyběli ani pravidelní účastníci: Karol Dobiáš tentokrát s Ladislavem Vízkem, bývalý spolužáci z Prahy z Obchodní akademie v Reslově ulici. Mezi domácími například Zdena Malafová, Miroslav Franěk, oba z Kněževsi nebo Lenka Daenemarková, starostka z Přílep. Ti si pochvalovali pěkný chmel. Štoky byly slabší než loni, zato nezamotané a krásně se česaly. Hlávky pěkně velké a husté, takže do košů rychle přibývaly.

Česáčskou svačinu, chleba se škvarkovou pomazánkou a rychlokvašku, kterou se svými pomocnicemi připravila Eva Kutílková, na chmelnici česáčům opět přivezl vůz tažený krásným párem koní. Večer na dvoře statku po vyhlášení těch nejlepších česáčů následoval kulturní program.

Letos se konal v Dobříši již 12. ročník Mezinárodního kynologického festivalu CACIT.
OBRAZEM: O víkendu Dobříš patřila psím sportům