Problémy jsou i na D4 a na silnici č. 18 u Vranovic, kde havaroval kamion. Kvůli tomu jsou Rožmitálští odříznuti od Příbrami. Objízdnou trasou přes Březnici by si šoféři zřejmě příliš nepomohli. Minimálně dopoledne se situace nezlepší.Mrznoucí déšť ochromil dopravu i chodce. Obchodníci v centru zajišťují schůdnost před svými krámky.Zdroj: Markéta Jankovská

Že se předpověď počasí meteorologům splnila, vypovídal ráno první pohled z okna ven. Centrum Příbrami je neobvykle poloprázdné, stejně tak parkoviště. Zásobovači raději nezajíždí až k obchodům, zastavují v místech, odkud s jistotou odjedou. Chodníky jsou místy prosolené, ale většina ploch je zledovatělá. Někteří lidé mají problémy dostat se kvůli dopravním potížím z okolních vesnic do měst.

"Měla jsem štěstí, že jel autobus. Ale cesta po městě je adrenalinová. Na náměstí to na kostkách pořádně klouže, čekala jsem, že bude posypané," okomentovala svou cestu do práce Příbramačka Ivana.

Potíže s přepravou klientů do denního stacionáře v ranních hodinách řešila také Farní charita Příbram. "Na Láz cesta za klienty katastrofa, nakonec klienty kolegové nějak navezli, ale prý to bylo hrozné," informovala Soňa Abrahamová z Charity. Sama se totiž ráno kvůli ledovce nedostala z domova v Rožmitálu. "Navíc jsem se po několika letech v rámci prevence konečně odhadlala dojet do Prahy k lékaři a nevyšlo to," lituje Soňa Abrahamová.

Jízda po hlavních příbramských silnicích je bezproblémová. Na vedlejších silnicích mezi obcemi se tvoří ledovka. Řidiči i chodci by měli být velmi opatrní a obezřetní. Napilno mají všechny složky integrovaného systému, každou chvíli se ozývá záchranářská siréna.