Od rána byly v ulicích Příbrami všechny sypače. S pondělní první letošní větší sněhovou nadílkou Technické služby města Příbrami počítaly a tak by neměly nastat komplikace. "Meteorologická předpověď hlásí, že přestat sněžit by mělo někdy kolem poledne. V současné chvíli vyjely všechny sypače, v dalším kole vyjedou malé stroje na úklid sněhu na chodnících. Situaci bychom měli zvládnout bez komplikací, posíleny jsou i týmy pracovníků na ruční úklid," uvedl k momentálnímu stavu ředitel Technických služeb města Příbrami Pavel Mácha.

Technické služby zároveň informují o posilvestrovském úklidu:
1. ledna Technické služby města Příbrami uklidí prioritně obě dvě hlavní náměstí – Tomáše G. Masaryka a 17. listopadu. Dále pak parkoviště na Svaté Hoře a parkoviště před Zimním a Plaveckým stadionem. To jsou nejvíce exponovaná místa, kde lidé odpalují zábavnou pyrotechniku.

2. ledna budou Technické služby posíleny, na dvě desítky pracovníků bude uklízet celé město. Budou zametat a sbírat pozůstatky zábavné pyrotechniky po silvestrovské noci.

"Je třeba zdůraznit, že nadřazená nad posilvestrovským úklidem, zcela prioritní, je zimní údržba. V okamžiku, kdy by na přelomu roku začalo sněžit, silvestrovský úklid by musel počkat. 1. ledna ve městě Příbrami nevyjedou popeláři," upozornila Pavlína Svobodová, mluvčí radnice.