Vítek Houda má dobře našlápnuto, aby by z něj byl dobrý řezbář. Filip Andres si oblíbil psaní příběhů, které si sám ilustruje a navíc se zajímá o nerosty. Všechny tyto zájmy zúročil díky projektu v knize Vyhnanci z Trpasličí hory. Standa Koblížek umístěním v soutěžích základních uměleckých škol dokazuje, že je zdatným hráčem na trubku. Jeho přáním je hrát ve velkém orchestru, což si před několika dny poprvé splnil při koncertu Blue Orchestra.

Z Michala Bláhy možná vyroste dobrý konstruktér. Zhotovuje modely bez návodu a nejvíc ho přitahuje stavebnice lego. Eliška Hegerová a Klárka Bruncková sní zase o tom, že se stanou herečkami a v projektu se zaměřily na natáčení videa na youtube, v nichž jsou hlavními hrdinkami příběhů.
Ve světě se rozhodně neztratí ani Filip Špale, dokázal si snad nejvíc získat pozornost posluchačů při představování výsledků svého bádání po svých předcích. „Je to snílek v pravém slova smyslu. Je extrovert, chodí ke mně na výtvarku i na různé kurzy. Neustále mě informuje o situaci, co by se mělo dít, jak to bude za pět minut, za dvacet, třicet minut. Jsem ráda, že Filip si vybral téma, které je mu velmi blízké," uvedla ho Diana Pinkasová. Připomněla, že Filipův tatínek Zdeněk Špale je ze Sedlčan, maminka pochází ze Slovenska.

„Mamka mi říkala, že její rodiče brzy zemřeli a už neměla čas o rodině víc pohovořit," vysvětlil, že nechtěl promarnit příležitost a proto si zvolil genealogii. Promítl na plátno posluchačům strom života a poznamenal, že se snažil získat také odpověď na otázku: Po kom to dítě je.

„Moje prababička se narodila v Nymburku, kde také žila. Znala se s Bohumilem Hrabalem a chodili se spolu v Polabí koupat," řekl mimo jin. Hovořil o tom, že jeho příbuzní byli židovského původu a jeden z nich byl vězněn v koncentračním táboře, který naštěstí přežil. „Praděda Miroslav Hölzel učil na zdejším gymnáziu a byl i ředitel sedlčanského muzea," zmínil se o některých zajímavostech. Připomněl posluchačům, že v rodině Špalových se po několik generací objevují lékaři. Hovořil i o pratetě, která v době komunistického režimu emigrovala do Ameriky. Zmínil se i o tom, že mezi jeho příbuzné patří i známá rodina nožířů Rebcových. Přinesl na ukázku nůž, ten dostal od proslulého nožíře Filipův děda Zdeněk Špale, je opatřen i jeho jménem. Přiblížil potom postup, jak se co nejvíc o svém rodu dozvědět. „Bylo to veliké dobrodružství, na které nikdy není pozdě," zakončil svoje poznatky z genealogie Filip Špale. Marie Břeňová