„Po dvou letech jsme se této zátěže z minulosti, tohoto kostlivce, zbavili a poslali jsme ho, doufám, k věčnému odpočinku,“ vyjádřil se příbramský starosta Jindřich Vařeka k nevyhovujícímu lanovému centru, které bylo nakonec demontováno.

"Nové herní prvky jsou certifikované a splňují normy ohledně bezpečnostních požadavků na zařízení dětských hřišť. Lana a žebříky poskytují mnoho možností k lezení a procvičování stability a dovednosti dětí. Nově tak na ně čekají čtyři ptačí hnízda se spojovacími žebříky, dvěma šplhacími komíny a pěti šplhacími lany, dále lanová a síťová sestava zavěšená na dřevěných sloupech, lanová houpačka a také atraktivní dvacetimetrová lanová dráha," informuje radniční mluvčí Pavlína Svobodová.

Vysokochlumecký skanzen v sobotu oživila řemesla i folklór z Domažlicka.
Dny lidové architektury začínaly letos na Příbramsku

Výsledná cena všech prvků přesahuje částku 1,3 milionu korun bez DPH, realizaci provedla firma z Horního Jelení.

Původní lanové centrum bylo rozebráno a na základě nového projektu přesunuto do areálu rekonstruovaného Nového rybníka, kde bude stát v blízkosti stávajícího Rákosníčkova hřiště. Před tím se ale musí připravit projekt, ale letos na podzim by se podle mluvčí mělo začít stavět.

Příbramský starosta Jindřich Vařeka.
Babišův výrok o zrušení zastupitelů pobavil