„Instalaci kamer oddálilo zjištění, že je veřejné osvětlení neunese, a musel být proto osazen nový sloup. Deštivé počasí pak znemožnilo vyznačení čar na silnici. Instalace se tak protáhla a přes Vánoce nebylo možné získat pro zařízení certifikát. Nyní je vše připravené."
Rychlost se bude měřit v části ulice od autobusové zastávky u závodu na výrobu stavebních strojů Bobcat po křížení s ulicí Nad Prachandou. Podle kontrolního měření, které bylo provedeno loni na jaře, tímto úsekem denně projede v obou směrech kolem 5000 aut. Někteří řidiči jezdí i rychleji než 90 kilometrů v hodině.

Radnice počítá s tím, že zpočátku bude vůči řidičům tolerantnější, aby si na změnu mohli zvyknout. Rychlostní limit proto podle starosty nebude od února ještě nastaven na nejnižší hranici.

Vyhodnocování dat a řešení přestupků budou mít na starosti dva lidé – jeden pracovník městské policie a jeden úředník. Jedná se o dosavadní zaměstnance, kteří byli pověřeni jinou agendou, nikoho nového radnice nepřijímala.

Další úsekové měření by podle starosty Vacka mohlo do budoucna vzniknout v ulici Plk. B. Petroviče. „Možná budou následovat další lokality, jako ulice Rukavičkářská, Rosovická, vlastně všechny příjezdy a odjezdy z města," dodává starosta Dobříše.