Vedení nemocnice totiž před nedávnem oznámilo, že někteří pacienti budou muset cestovat do jiných nemocnic. „A co malé děti s laringitis, ottitis a podobnými nedobrými potížemi? To ty maminky pojedou tam, kam je posíláte? Taková akutní laryngitida dovede vystresovat nejednu maminku a dusící se dítě bude ošetřovat třeba lékař z očního, když má pohotovost?“ ptá se například Vladimíra Vaníková z Příbrami.


Podle nejnovějších informací z vedení nemocnice je v současné době zachován denní ambulantní provoz v pracovní době od osmi do 15.30 hodin. Lůžkové oddělení se nově začlení od 1. září 2017 pod chirurgii a změny nastaly i v případě pohotovostní služby.

Ilustrační foto.
FOTO, ANKETA: Hlasujte o miminko týdne
Na povodeň doplatila celá údolní niva od zahradnictví v Nádražní ulici, které bylo úplně vyplavené. Stejně tak tristní pohled byl na areál chovatelů, objekt stavební firmy, na uhelné sklady. Zatopený byl Kovošrot, u něhož se utrhla a odplavala lávka přes
Povodeň 2002: V Sedlčanech se škody vyšplhaly na desítky milionů


„V mimopracovní době v nemocnici není přítomný ORL specialista. To ovšem neznamená, že pacienti zůstanou bez péče. Každý, kdo přijde do naší nemocnice, bude dle možností ošetřen lékařem pohotovosti některého z dalších oborů. Pokud to bude stav pacienta vyžadovat, bude převezen sanitním vozem na odborné ORL pracoviště do Prahy. Tyto případy jsou ale zatím jen ojedinělé,“ komentuje situaci ředitel nemocnice Stanislav Holobrada s tím, že za prvních čtrnáct dní musela nemocnice k dalšímu specializovanému ošetření převézt do Prahy zatím jen jednoho pacienta.