Mezi Pičínem a Hluboší je stav silnice třetí třídy ale přímo příšerný. Už od doby, co na jaře roztál poslední sníh, volá po opravě. Řidiči, kteří tudy jezdí denně do práce, mohou tlumiče rovnou vyhodit.

Silnici má na starosti kraj. Ten sliboval opravu hned po zprůjezdnění tahu na Jince, což bylo už před létem. Nic se nedělo, jen silničáři údajně díry vylepovali.

Následně se kraj vyjádřil, že peníze na opravu silnice spolkly červnové povodně, ale jakmile peníze přijdou, silnici opraví. „V současné době máme informace, že Státní fond dopravní infrastruktury uvolňuje finanční prostředky na opravy silnic II. a III. třídy pro kraje, zatím není známo kolik financí obdržíme, ale opravu silnice mezi Pičínem a Hluboší máme jako prioritní. Pokud skutečně nějaké finance obdržíme, budeme tlačit naše dodavatele, aby opravu provedli co nejdříve vzhledem ke klimatickým podmínkám již pokročilého data," vyjádřil se Jiří Šrankota, vedoucí provozu Benešov.

„Letošní rozpočet Středočeského kraje i s ohledem na charakter letošní zimy a s ohledem na letošní povodňové škody neumožňuje velkoplošné opravy v dostatečném rozsahu," dodala mluvčí kraje Nicole Mertinová.