Několikaměsíční oprava kanalizace, která obyvatelům Hrabákovy ulice, Mariánského údolí a náměstí Dr. Josefa Theurera v Příbrami výrazně komplikovala život, se už konečně pomalu blíží ke svému závěru. Několik ulic muselo být po dobu stavby zcela uzavřeno, vznikly tedy problémy jak s parkováním, tak i například s odvozem komunálního odpadu.
„Stavba je již téměř u konce. Vodovod a oddílná kanalizace budou dokončeny v plánovaném termínu. A to i přesto, že stavbaři se v průběhu výstavby museli vypořádat s nečekanými komplikacemi. Narazili například na některé šachty, které nebyly uvedeny v plánech. O několik dnů se však oproti předpokladům zdrží vybudování nových povrchů ulic. Rozhodli jsme se totiž, že na některých místech opravíme chodníky a ulice nad rámec původního projektu,“ uvedl starosta Příbrami Josef Řihák.
Navíc budou tedy kromě vozovky zhotoveny i chodníky v ulici Mariánské údolí a náměstí Dr. Josefa Theurera. Změnou proti plánu je také typ povrchu některých silnic. Namísto uvažované asfaltové komunikace v Mariánském údolí tu vznikne klasická dlážděná silnice, také z důvodu zachování vzhledu historického jádra města. Tyto novinky budou město stát navíc téměř milion korun, přičemž samotný rozpočet na rekonstrukci a výstavbu vodovodu a kanalizace, která obyvatelům přinese především napojení na novou čističku odpadních vod, přesahuje 30 milionů korun.
„Můžeme si dovolit dát peníze do oprav ulic a chodníků navíc, protože hospodaření města se vyvíjí dobře. Našli jsme v rozpočtu rezervy,“ doplnil starosta Josef Řihák.