Tato skutečnost byla snad jediným důvodem k námitkám lidí, kteří by si rádi své peníze za parkování nechali odečíst z daní.
„Parkuji u náměstí hodně často, když běhám po úřadech. Peníze, které nastrkám do automatu, se nasčítají a za měsíc je to slušná částka,“ namítal Petr z Dobříše.
Podle starosty Dobříše Jaroslava Melši má tento problém jednoduché řešení.
„Lidé, kteří potřebují vystavit potvrzení na finanční částku, kterou do parkovacího automatu vhodili, mohou zavolat na telefonní číslo uvedené na parkovacím stojanu. Nahlásí se suma a firma by měla zaslat fakturu prakticky na jakoukoli částku. Alespoň by to tak mělo být. Zatím ještě nevím, jestli tento systém funguje, musí se to vyzkoušet,“ poradil Jaroslav Melša. Na téma parkovacích automatů v Dobříši, která je jako první v republice využívá, mimo jiné odpovídal starosta Melša při čtvrtečním Dnu s Deníkem na Mírovém náměstí. Na otázku, jak se prozatím nové parkování ujalo, řekl, že kromě problému s potvrzením o zaplacení si jej lidé chválí.
Výhoda nových parkovacích automatů je v tom, že lidé nemusí platit za celou hodinu a navíc ušetří kroky a čas. Pokud si někdo potřebuje zaparkovat auto na patnáct minut, stojí ho to pět korun.