Radní navrhují zastupitelům ke schválení, rozdělit peníze mezi příbramské sportovní oddíly. „V návrhu stojí, že 35 procent z celkové částky město vloží do údržby, oprav a rekonstrukcí budov a sportovních zařízení ve svém vlastnictví," informoval Deník mluvčí radnice Jiří Kubík.

Třicet procent bude podle návrhu použito na podporu činnosti mládežnických mužstev působících u profesionálního klubu, který významným způsobem zviditelňuje a propaguje Příbram. Pro rok 2012 jsou to kluby 1.FK Příbram, Volejbal Příbram a Cykloklub Příbram.

Dalších 30 procent mají dostat ostatní sportovní kluby podle počtu členů a úspěšnosti klubu. Pětiprocentní zbytek má být rezervou starosty na krytí mimořádných nákladů na reprezentaci a účast příbramských sportovců ve finále republikových, evropských a světových soutěží.

„Návrhem na rozdělení peněz se zabývala i sportovní komise při radě města, která způsob rozdělení podpořila," dodal Kubík. Počet heren začalo město v roce 2008 regulovat kvůli snížení kriminality. Loni tomu pomohla nová vyhláška omezující počet heren na 25.

Návrh na rozdělení 12 875 795 korun z výherních automatů:
35 procent – město vloží do údržby, oprav a rekonstrukcí budov a sportovních zařízení ve svém vlastnictví
30 procent – na podporu činnosti mládežnických mužstev působících u profesionálního klubu
30 procent – na podporu ostatních sportovních klubů počtu členů a úspěšnosti klubu
5 procent – rezerva na krytí mimořádných nákladů na reprezentaci a účast sportovců v republikových, evropských a světových soutěžích