„Odhadujeme, že totální rekonstrukce by se mohla vyšplhat až na sto milionů," sdělil Příbramskému deníku starosta Jindřich Vařeka. Jednou z možností je i vybudování wellness zóny za dětským bazénem. Další změnou by mohlo být i placení. Návštěvníci by podle radních mohli využívat čipové karty.

Modernizace je ale vzhledem k napnutému rozpočtu otázkou několika let. „Na veškeré investice má město letos jen osmnáct milionů. V příštím roce by to ale mohlo být dvakrát tolik," dodal starosta.

Letošní oprava za sedm milionů

Už tento rok by si ale návštěvníci svršky mohli odkládat v modernější šatně, přičemž oprava za zhruba sedm milionů by se týkala i hygienického zařízení. O tom už jednali zastupitelé na pondělním jednání. Na návrhu celkové rekonstrukce akvaparku podle vedení města pracují jak zástupci veřejnosti, tak sportovci.

„Tento náš nápad ohledně šaten chceme podrobit širší diskuzi ještě v pracovní skupině, aby, pokud se v bazénu bude něco dělat, aby to mělo z hlediska celku hlavu a patu," uvedl na začátku týdne místostarosta Václav Švenda.

Reagoval tak na upozornění opozice, že by vedení města mělo řešit také kvalitní energetické zázemí, strojovnu, vytápění a další věci v rekreačním areálu. Až šedesátiprocentní dotaci na opravu zázemí akvaparku musí vedení města vyčerpat sice už letos, dokončit celý projekt v tomto roce ale není podmínkou.