Motory začaly burácet poslední den minulého roku při tréninku v osm hodin a ztichly až odpoledne.

„Je to první ročník akce, který zorganizovala parta nadšenců. Startovat mohly jak „plechovky"s rámy, tak bez nich – to znamená, jak závodní, tak nezávodní auta, někteří účastníci licenci měli, jiní ne. Auta byla rozdělena podle kubatury – do 1600 ccm a nad 1600 ccm," poznamenal ředitel závodu Daniel Kříž, jehož účast potěšila. „Celkem tady krouží 61 aut. Ne všechna zvládla celou trať, některým nevydržela technika a odpadla. Někteří kluci neseděli třeba i dvacet let za volantem a mají radost, že se tu potkávají. Možná je dokonce vyšší než na mistrovských závodech. Nečekal jsem, že se přijdou podívat na závody stovky lidí," řekl.

Milosrdné bylo i počasí. Trať byla dobře připravená, což si pochvalovali i závodníci. Amatér cup se možná příště nepojede jen na Silvestra. „Uvažujeme, že bychom závody uspořádali i v průběhu roku," přemýšlí Daniel Kříž. Kvitoval také, že v průběhu celého závodu mohl zůstat hasičský vůz i sanitka záchranné služby na svém stanovišti. Jejich zásahu nebylo naštěstí potřeba.

Pořadatelé připravili pro vítěze jednotlivých divizích poháry. Nejvyšší mety vybojovali Daniel Marek, Radek Jelínek, Martin Pinc, Jaroslav Šimek, Radek Pinc, Tomáš Stuksa. Po převzetí pohárů a cen se žádné bouřlivé oslavy nekonaly. Závodníci zamířili rychle do svých domovů. Na chlebíčcích a vínu si pochutnali v rodinném kruhu také pořadatelé. „Na hodnocení se sejdeme až někdy v lednu. Každý má už naplánované svoje akce, proto jsme průběh a závěr nijak neprodlužovali," dodal Kříž.

Marie Břeňová