Nyní jsou ve sběrném dvoře umístěny nové nádoby, do kterých lze přepálené jedlé oleje a tuky z domácností ukládat.

„Lití oleje a kuchyňských tuků do odpadu působí problémy na čističkách odpadních vod. Mastnoty se usazují, nabalují na sebe další n ečistoty, které v odpadech také nemají co dělat jako jsou například vlhčené ubrousky a další hygienické potřeby. To vše dělá problémy a zbytečně zvyšuje náklady na stočné,“ uvedl starosta Jan Konvalinka.

Použité oleje a tuky z kuchyní by tak nyní lidé měli sbírat do PET lahví a ty odnášet do sběrného dvora. Tam už si s tímto specifickým odpadem poradí.

Na slavnostním ukončení turnusu letní jazykové školy děti předvedly, co se naučily.
První turnus letní jazykové školy končil slavností

Nádoby na sběr použitých olejů a tuků už instalovaly i další obce a města v regionu. Od května jsou nádoby k dispozici v Bezděkově pod Třemšínem, kde je veřejnost najde u místní prodejny. Od dubna mohou použité oleje lidé odevzdávat také ve Vranovicích – a to u budovy obecního úřadu.

V Petrovicích má pak veřejnost možnost použité oleje a jedlé tuky odevzdávat už skoro deset let. „Obec má už od roku 2010 tento problém vyřešený, protože tuky a oleje z kuchyní je od té doby možné odkládat ve sběrném dvoře,“ řekl starosta Petr Štepánek.

Sportovní víceúčelová hala v Petrovicích je téměř před dokončením.
Otevření sportovní haly v Petrovicích se blíží