Společnost tak nakoupí 17 nových nízkopodlažních autobusů splňujících emisní normu EURO 5, které umožní komfortní přepravu osob se sníženou pohyblivostí a orientací. Z tohoto důvodu budou vozidla vybaveny výklopnou mechanickou plošinou umožňující snadný nástup i výstup cestujícím na invalidním vozíku i rodičům s kočárky.

„Cílem projektu je zvýšení kvality úrovně veřejné autobusové dopravy. Cestujícím, především občanům pohybujícím se na invalidním vozíku a starším lidem, kteří mají problémy s mobilitou, chceme umožnit dostat se pohodlně jak na úřady, tak i do zdravotních zařízení nebo za nákupy. Zároveň chceme zvýšit ekologičnost dopravy a pomoci rozvoji regionu, kterým je venkovská oblast spadající do Příbrami, Dobříše, Březnice a Sedlčan," uvedl Petr Čihák, generální ředitel Arriva Praha.

Pořízené autobusy budou nasazeny na linky v oblastech Příbramska, Březnicka, Sedlčanska a Dobříšska s přesahem do hlavního města Prahy a budou provozovány v závazku veřejné služby Středočeského kraje.

Na projekt Moderní autobusy získala společnost dotaci 26 milionů korun z Regionálního operačního programu.