Areál společnosti Příbramská uzenina, která vloni skončila v konkurzu, nyní povede společnost Zeman maso-uzeniny. Provoz by měl začít dokonce už v únoru. To potvrdila Pavla Havlíková z ředitelství Zeman maso-uzeniny.

Provoz jako v Plzni

Ilustrační fotografie.„Postupně tam začneme porážet, bourat maso a vyrábět uzeniny, bude tam i logistické centrum. De facto tam bude veškerý provoz, který máme v Plzni na jatkách, všechno se postupně převede do Příbrami," uvedla Chavíková.

Nábor by měl podle informací 
z ředitelství firmy probíhat 
v několika etapách. V té první firma nabírá zhruba 100 zaměstnanců. Příbramský masokombinát chce přijmout řidiče kamionů i lidi do výroby a administrativy. Uplatnění by mohli najít i zaměstnanci, kteří kvůli krachu Příbramské uzeniny přišli o práci.
O tom, kolik přesně pracovních míst vznikne, zatím podle Chavíkové nebylo rozhodnuto.

Modernizace areálu

Kromě toho se objekt bývalé Příbramské uzeniny dočká pravděpodobně i modernizace. Nové vedení uvažuje 
i o rozšíření, do budoucna proto bude přijímat další zaměstnance. O tom, kolik pracovních míst vznikne, zatím není známo.

Tyto zprávy očekával s netrpělivostí i příbramský starosta Jindřich Vařeka. Vítanou změnou je podle něj i rozšíření výběru dodavatelů.

Příbramský starosta Jindřich Vařeka (ANO). „Dříve platil jakýsi úzus, že bylo dobré, pokud lidé nakupovali maso 
z Blovic, tedy nikoliv z Příbrami. Už jen tím, že dáme zřetelně najevo, že školy mají právo vybírat si nejen podle ceny a kvality, toho, kdo jim bude maso dodávat. To je oproti minulému období určitý posun ve prospěch místního masokombinátu," uzavřel starosta.