„Měla by to být organizace, která bude podporovat aktivitu, vzdělávání a další aktivity pro seniory. Bude dostupná pro všechny příbramské seniory. Stále nás žádají různé svazy důchodců, tak bychom tyto organizace zastřešili. O dotace by přitom žádal Senior point," sdělila Příbramskému deníku místostarostka města Alena Ženíšková.

Podle vedení půjde o první zařízení tohoto typu ve Středočeském kraji. Senior point by měl sídlit v Centru neziskových organizací, které je umístěné v jednom z pavilonů bývalé 8. ZŠ.

Senior point by lidé mohli navštívit už v únoru příštího roku.

Senior point a Charita
Dosud mohli senioři využívat služeb příbramské Charity. Ta nabízí jak pečovatelskou, odlehčovací či ošetřovatelskou péči, ale i denní stacionář.

„Ke každému klientovi přistupujeme individuálně a volíme takovou kombinaci služeb, aby to pro něj i pro rodinu bylo co nejvhodnější. Důležité je, že ošetřovatelská péče je hrazena ze zdravotního pojištění, a tudíž klient ani rodina nic nehradí. Naše služby tedy vždy nastavujeme přímo dle požadavků a možností klienta a většinou jednáme přímo v domácím prostředí," uvedl na začátku listopadu ředitel příbramské Charity Jiří Kala.

Farní charita se navíc bude stěhovat do mnohem větších prostor v Jiráskových sadech, přičemž v plánu je i rozšíření služeb. Senior point by tak pro Charitu mohl být silnou konkurencí.

Před zvolením do funkce místostarostky vedla několik let příbramskou Charitu právě Alena Ženíšková.