Už dopoledne budou na škole pro děti připraveny hry, přednášky a naučná stezka. Přednáška o Brdech od 17.00 hodin je určena veřejnosti. Vernisáž výstavy leteckých fotografií bude v 18.00 hodin s hudebním doprovodem Astoria Brasse. Výstava potrvá do pátku 22. dubna. Akci pořádá Ochrana fauny ČR, Správa CHKO Brdy spolu se školou.

Brány památek dokořán

V neděli 24. dubna pak v rámci Dne Země se koná celostátní akce Brány památek dokořán, spojenou s představením nové CHKO Brdy a zahájením turistické sezony. Ve Spáleném Poříčí od 10 do 16 hodin můžete navštívit Ekocentrum a děti zde i na jiných místech čekají nejrůznější zábavné soutěže. V infostánku CHKO Brdy se dozvíte mnoho zajímavého o nejmladší chráněné krajinné oblasti, poslechnete si hudební vystoupení kapely St. Johnny Blues, můžete se občerstvit a možná na vás čekají i nějaká překvapení. Akci pořádají Záchranná stanice a Ekocentrum Spálené Poříčí, Město Spálené Poříčí a Domeček Spálené Poříčí.

Beseda v Příbrami

Určitě ne poslední akcí ke Dni Země je přednáška o CHKO Brdy, která se uskuteční v zasedací místnosti příbramské radnice (budova bývalých Rudných dolů) ve čtvrtek 21. dubna od 17 hodin. Přednášejícím je vedoucí Správy CHKO Brdy Bohumil Fišer.

Se zoologem do Brd

Další akcí, kterou chystá Správa CHKO Brdy spolu s Hornickým muzeem Příbram, bude v sobotu 23. dubna přímo v terénu. Sraz účastníků je v Míšově u Grill baru v 9 hodin a odsud se jde za raky kamenáči na Bradavu a pak přes rybníčky u Břízkovce do kotliny k padrťským rybníkům. Kromě vedoucího CHKO Brdy Bohumila Fišera bude o racích a obojživelnících vyprávět zoolog David Fischer. Předpokládaný návrat je mezi 12 a 13 hodinou opět do Míšova.

"Odpolední vycházka bude začínat ve 14 hodin na parkovišti na Felbabce a zamíří k tůním na Felbabce a Hrachovišti. Návrat opět na parkoviště na Felbabce mezi 17 a 18 hodinou. Zvídaví ornitologové si s sebou mohou vzít dalekohled," informuje Správa CHKO Brdy.