Středočeský územní svaz Českého rybářského svazu obohatil letos vody o šest metráků pstruhů duhových. Konkrétně ve Zdicích do Stroupinského potoka vysadili rybáři 65 kilogramů této ryby, hořovičtí rybáři pak vypustili do Litavky 130 kilogramů pstruha u Čenkova a příbramští rybáři přidali do Litavky 25 kilogramů ryb. V Sedlčanech rozdělila místní organizace 315 kilogramů pstruhů do Mastníku a Brziny.

„Středočeský územní svaz pak vysadil dalších 55 kilogramů do dalšího úseku potoka Mastník," řekla Příbramskému deníku Jaroslava Fryšová, technička Středočeského územního svazu ČRS. Celkem je to 580 kilogramů.

Rybáři v podstatě vysazováním provádějí náhradu za zdevastované ryby kormoránem na říčce Litavce a potoku Mastník, místy ale i vydrou a nebo nevhodnými zásahy, jako tomu je v případě Mastníku.

Nyní podle Fryšové pokračuje vysazování kaprů do mimopstruhových vod místních revírů. Celkem je to přibližně 5500 kilogramů této ryby. „Dále do Kamýku bylo vysazeno 7100 kilogramů kapra o průměrné hmotnosti 1,2 kg. Do rybníku Jelito u Prosenické Lhoty jsme vypustili 5400 kilogramů kapra o hmotnosti od 1,2 do 3 kilogramů a 95 kilogramů štik od 0,6 do 1,3 kilogramu," doplnila další informace o obohacení sportovních vod Jaroslava Fryšová.