Podle radních půjde o neformální akci, jejímž cílem není v žádném případě stát se alternativou za zrušené zahájení adventu. Vystoupí sice dvě kapely, ale nepočítá se s účastí tisíců lidí.

„Jde o úplně jiný formát. Cílem je to, aby se lidi potkali, popovídali, aby se pozdravili a zastavili v tom rušném předvánočním čase a aby měli pohodu, například když se budou vracet z vánočních nákupů kolem příbramského vánočního stromečku. K dobré náladě jistě přispěje pár stánků s menším občerstvením, protože to už k tomu patří," sdělila Příbramskému deníku mluvčí města Pavlína Svobodová.


Náklady nejvýše 20 tisíc korun
Reklama na akci také není podle radních masivní, pouze prostřednictvím pozvánky novinářům, sociálních sítí a plakátů. Bezpečnost bude zajištěna standardně, přičemž náklady na akci by neměly nepřesáhnout 20 tisíc korun.

Adventní oslavy měly začít poslední listopadový čtvrtek ve 14 hodin. Krátce před začátkem akce policie obdržela oznámení o uložení bomby, jež mělo formu anonymního dopisu.

Stotisícová odměna za informace
Z náměstí a okolních budov evakuovala policie kvůli anonymní výhrůžce zhruba pět set lidí. Žádnou bombu nenašla. Druhý den krizový štáb na doporučení policie rozhodl, že oslavy adventu nebudou ani v náhradním termínu.

Policisté dosud pátrají po pachateli bombové výhrůžky, kvůli níž bylo zrušeno zahájení adventu. Na středečním jednání se zastupitelé zabývali vypsání peněžité odměny komukoliv, kdo policii předá konkrétní informace, které povedou k usvědčení pachatele trestného činu šíření poplašné zprávy, přičemž odměna má být sto tisíc korun.