S děním ale nejvíc zahýbalo nesourodé hlasování členů vítězného hnutí ANO, které je v koalici s TOP 09 a spolu v 25 členném zastupitelstvu vládnou 14 křesly. O jedno místo pravděpodobně koalice přijde vystoupením kolegy Vladimíra Dandy z ANO. Ale pěkně popořádku.

Klub ANO v čele s Vařekou na prvním zastupitelstvu rozohnilo chování Stefanidesové, která nezvedla ruku pro to, aby se Alena Ženíšková (ANO) stala místostarostkou. Nehlasoval pro ni ani Vladimír Danda. Oba totiž zaujímali na kandidátce přednější místa, proto očekávali umístění v radě.

Stefanidesová si tak čtyři dny po zasedání přečetla výzvu ke složení mandátu podepsanou starostou Vařekou. Jako důvody uvedl její neúčast na schůzkách, ohrožení koalice a chování ke kolegům. „Věříme, že nám dáš za pravdu v tom, že trvale vlekoucí se spor by nebyl dobrý ani pro nás a zcela určitě ani pro Tebe. Proto doufáme, že náš postoj pochopíš a budeš naši žádost bez problémů akceptovat," stojí na konci výzvy.

Stefanidesová se ale rozhodla hned. Mandát prý nesloží. „Neakceptoval jste výsledky voleb. Nic víc, nic míň. Názor jsem vyjádřila v okamžiku, kdy jste nás postavil před hotovou věc a sám si vybral nejužší vedení radnice," znělo v reakci Stefanidesové, za kterou se zároveň postavil kolega Danda (ANO). „Vzhledem k tomu, jak se klub zastupitelů hnutí ANO postavil k paní Stefanidesové, považuji za čestné z klubu zastupitelů hnutí ANO vystoupit a zůstat nezávislým zastupitelem do té doby, než se poměry v klubu změní. Chtěl bych i nadále spolupracovat se všemi členy a sympatizanty hnutí ANO, kteří vyznávají principy demokracie," vyjádřil se ještě v pátek Danda.