Zatímco si některé děti nechávají malovat na obličej nebo zkouší pevnost a odolnost nových prolézaček, většina už si zabírá místa před malým pódiem, kde za malou chvíli uvidí veselého kamaráda z Kouzelné školky. I za tu cenu, že na hodinku ztratí maminku z očí. Tak by se dala popsat atmosféra při sobotním slavnostním otevírání Rákosníčkova hřiště, které nechala postavit pro malé Příbramáky společnost Lidl. Ta rovnou oficiálně předala symbolický klíč od dětského hřiště do rukou příbramského starosty starosty Jindřicha Vařeky.

Po celou sobotu mohly děti dovádět na hřišti a plnit disciplíny, za které byly odměněny dárkovou taškou. Připraveno bylo malování na trička či obličej a nechyběl maskot Rákosníček, s nímž se děti i rodiče mohli vyfotit. „Lidl odstartoval projekt na podporu volnočasových aktivit dětí v roce 2012 a je naplánován do roku 2019. Aktuálně už je postaveno více než 50 Rákosníčkových hřišť. Při realizaci konceptu se společnost spojila s autorem oblíbené kreslené postavičky Zdeňkem Smetanou, který byl nápadem nadšen a podpořil ho," sdělila k otevření hřiště Jitka Vrbová, mluvčí společnosti Lidl.

Hřiště se symbolem pohádkového Rákosníčka nabízí k aktivnímu hraní velkou prolézačku, pískoviště, šikmou horolezeckou stěnu, lanovou překážku, nechybí kolotoč a různé druhy houpaček. Klidovou zónu doplňuje domeček a oplocené hřiště poskytuje dostatek laviček a zpevněnou plochu pro kočárky.