„Teprve začátkem tohoto týdne jsme obdrželi podepsanou smlouvu o dílo, přičemž zároveň dobíhá veřejná soutěž na technický dozor investora. Pokud budeme mít k dispozici veškeré podepsané smlouvy, lze předpokládat, že staveniště by mohlo být předáno a stavba zahájena nejdéle do 10. srpna," informovala včera Příbramský deník mluvčí Středočeského kraje Nicole Mertinová.

Zakázku přitom získala společnost MTS + BES. „Rekonstrukce bude provedena za nejnižší vysoutěženou cenu 42 milionů korun s DPH, což je oproti předpokládaným nákladům o 40,4 milionu méně, tedy téměř o polovinu. Stavba bude spolufinancována z fondů EU a Středočeský kraj se na ní bude podílet částkou 6,3 milionu korun s DPH," uvedla k ceně mluvčí.

Další projekční příprava rekonstrukce silnice vázne na majetkoprávní přípravě a zajištění pozemků pod stavbou, bez níž nelze dosáhnout stavební povolení. Musí se také provést revize stavů pozemků a zjištění, zda je možné připravit k rekonstrukci další úsek z původního záměru a bylo možné dosáhnout tak stavebního povolení a tím i možnosti ucházet se o dotaci.