Také se podle Řiháka může stát, že město bude týden bez starosty. „Pokud se stanu hejtmanem, ihned svoláme zastupitelstvo, mělo by to být 10. listopadu, kvůli odstoupení starosty a volbě nového. Případně můžu podepsat odstoupení starosty ze zákona před notářem a můžeme být týden bez starosty, pravomoci by přešly na Ivana Šedivého jako statutárního zástupce starosty," uvažuje Řihák. V případě poslední úvahy by starostu zvolili na dalším zastupitelstvu.

„Já samozřejmě vím, koho navrhnu. Jméno musím předjednat s ODS. Vím to já a můj syn. Ten dotyčný to může tušit. Jinak ještě mluvím ze spaní," vtipkuje Řihák a dodává, že má kolem sebe spoustu lidí, kteří jej dokáží zastoupit. Sám chce nadále zůstat 
příbramským zastupitelem. O zvěstech, že by se starostou mohl stát místostarosta z koalice Ivan Šedivý, on sám nechce ani diskutovat. „Ani o tom neuvažuji. Mám tolik práce, že nemám čas se zabývat podobnými domněnkami. Povolební matematika je snad jasná," reagoval v úterý Šedivý. 

„Šušká se o spoustě lidí. Třeba Martin Poulíček je jeden z mých nejbližších radních. Ivana Šedivého mám nesmírně v oblibě. Nechte se překvapit," navrhuje Řihák.

Dosavadní starosta Řihák se ale nechal slyšet, že původně navrhne někoho z ODS. Nyní podle vyjádření pro ČTK říká, že to bude někdo z jeho strany.

Václav Polák z Příbrami si také zatipoval. „Dovedu si představit, že by to mohl být současný místostarosta Šedivý."

O tom ale Ivan Šedivý nechtěl ani slyšet. „Ještě jsme o tom nejednali, ani o tom neuvažuji. Zkušeností mám sice dost, ale myslím, že to tak nebude. Mám teď tolik práce, že na takové domněnky nemám čas. Až něco přijde, tak to přijde," řekl Deníku místostarosta Šedivý.

Anketa: Kdo bude podle vás starostou Příbrami?

Petr Kvapil z Příbrami je přesvědčený, že starostou bude někdo z ČSSD.

Petr Kvapil, Příbram

"Myslím si, že to bude někdo z ČSSD."

Václav Polák z Nové Hospody by rád viděl ve funkci starosty místostarostu Šedivého.

Václav Polák, Příbram

"Dovedu si představit, že by to mohl být současný místostarosta Šedivý."

Jana Černíková tipuje na funkci starosty radního Juraje Molnára.

Jana Černíková, Příbram

"Podle mého názoru to bude radní Molnár."