„Pan doktor Šedivý tady dlouhá, předlouhá léta v podstatě držel v ruce všechny nitky, ke všem důležitým zakázkám a rozhodnutím, která se týkala spravování majetku. Z toho důvodu nepovažuji za rozumné, aby mohl za tyto nitky tahat dál," vysvětlil svůj postoj Vařeka.

Starosta neskrýval obavy, že i z postu ředitele pečovatelské služby by Šedivý mohl mít na řadu významných jednání vliv.

Ve vedení příbramské pečovatelské služby je Ivan Šedivý od roku 2002. V pátek odmítl Šedivý situaci komentovat. „K situaci se vyjádřím až po mém odvolání," řekl Příbramskému deníku ředitel pečovatelské služby.

Vedení pečovatelské služby kritizuje i Ženíšková 

Místostarostka Alena Ženíšková se starostou Jindřichem Vařekou na tiskové konferenci. Vedení pečovatelské služby kritizovala i místostarostka Alena Ženíšková. Podle ní nefunguje tak, jak by měl. „Není tam zajištěna dostatečná péče pro klienty a bohužel jsou i stížnosti od veřejnosti, že v odpoledních hodinách tam není zajištěna jak pečovatelská, tak zdravotní služba," řekla.

Místostarostka zná zatím jen názor veřejnosti, ale v nejbližší době chce pečovatelský dům společně s hejtmanem navštívit. Kdo by pak mohl pečovatelské službě šéfovat? „Bylo by vypsáno výběrové řízení," uzavřel starosta. 

Na případném odvolání Šedivého a vypsání nového výběrového řízení na obsazení místa ředitele se ovšem musejí shodnout radní města.