O produkci pod oblohou uvažovali, ale není prý reálná. „První problémem je pozemek,“ uvedl. Před desítkami let mělo letní kino zázemí na hřišti, kde byly vybudovány tenisové kurty. „V současné době bychom legislativně narazili i na promítání po 22. hodině a půl desátá nebo desátá večer je hodina, kdy je dostatečná tma, aby mohla produkce začít. Když bude zvuk tlumený, budou nespokojeni diváci, když zvuk bude dostatečný, budou nespokojení kolem bydlící lidé,“ přidal další argument.

Přesně 15 let uplynulo od doby, kdy při katastrofální povodni začala přetékat koruna hráze Vodního díla Orlík.
Do protipovodňových opatření míří miliony

„Vím, že letos v Maršovicích omezili provoz mobilního kina, které k nim v létě dojíždí. Také jsme dostali od jeho provozovatelů nabídku, ale vůbec jsme jí nemohli brát vážně, protože cena za promítání by byla příliš vysoká. Ve spojení návštěvnosti jednotlivých snímků s poplatky za půjčení filmu, za autorská práva se dostává snad každé kino do minusových čísel,“ dodal.

V loňském roce se po pauze ale vrátili k letnímu kinu v Příbrami. Radnice udělala mezi lidmi anketu a ti si vybrali filmy, které chtějí vidět a kino v současné době funguje. Podobně zajistili promítání pod letní oblohou v Rožmitále, kde první film uvidí diváci tento pátek.

Ilustrační foto.
Radní požadují lepší zabezpečení škol

M. BŘEŇOVÁ, K. HUTR