Dvacet tisíc z Fialka Festu pomůže dětem v příbramské Bedně
Příbram – Rockeři a návštěvníci hudebního festivalu Fialka Fest pomohli dětem. Výtěžek letošního ročníku totiž poputuje nízkoprahovému zařízení pro děti a mládež Bedna v Příbrami.

„Bedně věnujeme dvacet tisíc korun. Věříme, že je holky investují do potřebných a užitečných věcí," sdělily Příbramskému deníku pořadatelky festivalu Markéta Sukdoláková a Michaela Dufková.

V září je vyhlášena Psí amnestie, strážníci se také zaměří na pejskaře
Příbram – Měsíc září je vyhlášen jako měsíc Psí amnestie. Městská policie Příbram se při této akci ještě více zaměří na kontrolu dodržování vyhlášky, která upravuje pohyb psů na veřejných prostranstvích a dodržování čistoty na veřejných prostranstvích a vyhlášky o místním poplatku ze psů.

Podle Jaroslavy Vodičkové, velitelky městské policie, strážníci budou kontrolovat, zda mají majitelé své psy na vodítku, případně s náhubkem a zda po něm uklízí.

„Zároveň bude probíhat i kontrola zaplacení místního poplatku za psa," uvedla velitelka Vodičková s tím, že kontroly budou intenzivní po celé září a to ve všech lokalitách města Příbram.

Starosta Příbrami se sejde s Brabcem kvůli uranovým haldám
Příbram - Starosta Příbrami Jindřich Vařeka se sejde s ministrem životního prostředí Richardem Brabcem (oba ANO) kvůli dalšímu osudu uranových hald v okolí města. Jednání se uskuteční v úterý v Praze, sdělila mluvčí radnice Pavlína Svobodová. V Příbrami v poslední době vyvolal odpor veřejnosti záměr společnosti Ekototalbau CZ, která chce u města těžit kamenivo z největší haldy v bývalém uranovém revíru.

"Emotivní diskuse kolem záměru firmy Ekototalbau CZ, s.r.o., odtěžit část odvalu šachty číslo 15 někdejších uranových dolů Příbram připomněla, že v bezprostředním okolí města se v odvalech bývalých dolů skrývají stále ještě nebezpečné látky, které mohou mít neblahý vliv na zdraví lidí," upozornil Vařeka.


Stavbu klidové zóny na Rynečku zdržely problémy v podzemí
Příbram - Jako v mraveništi. Tak by se dal ohodnotit pracovní ruch vedle příbramského Q – klubu, kde pokračuje stavba klidové zóny, kterou ještě stihlo odstartovat minulé vedení radnice loni přibližně v těchto dnech.

Klidová zóna Ryneček, jak se projekt jmenuje, bude sportovně rekreační areál s dětskými herními prvky, lanovou pyramidou, sportovními prvky pro seniory, chybět nebude ani lanové centrum, dřevěný altán a WC.