Dana Drábová k haldám: Uran je teď levný, zájem je o kamení (celý článek zde)
Pozůstatky hornické činnosti v podobě odvalů v Příbrami a okolí, a jejich budoucnost. Nejen na toto téma si obyvatelé Příbrami, Brodu a Milína povídali s jadernou fyzičkou Danou Drábovou.

Dana Drábová na návštěvě v Milíně na radnici.„Rudné a uranové doly v Příbrami velmi přispěly k historii a přispěly k bohatství země. Za všechno se samozřejmě platí, proto něco za Dana Drábová na návštěvě v Milíně na radnici se starostou Pavlem Neklem.něco – zbyly tady odvaly, ze kterých se postupně stanou krajinotvorné prvky a nebo budou přetěženy. Konec konců to, co se dřív nevyplatilo zpracovávat, se může do budoucna stát velmi vzácnou surovinou, takže to přetěžení a znovupoužití se nedá do budoucna vyloučit. Pak je to otázka technologií, aby to co nejmíň zatížilo okolí," konstatovala jaderná fyzička a lokální politička Dana Drábová, která se, jak poznamenala, nezapomněla zastavit i ve svém „domovském" Státním ústavu jaderné, chemické a biologické ochrany v Kamenné.

Lanový park zůstává zavřený, radní čekají na posudek ČVUT (celý článek zde)
Strávit volno na prolézačkách, houpačkách a skluzavkách je v posledních dnech pro děti stále větší lákadlo.

V Příbrami vznikla lanová dráha, radní řeší bezpečnost.K oblíbeným hřištím v Příbrami patří i to v blízkosti Rynečku, které už nabízí kromě obvyklých prolézaček i lanový park. Ten je ale už několik měsíců zavřený. Podle posudků je pro děti z hlediska bezpečnosti nevyhovující. Vedení města si proto požádalo o vyjádření i České vysoké učení technické (ČVUT).

„Posudek bychom měli obdržet během první poloviny dubna," sdělila Příbramskému deníku mluvčí města Pavlína Svobodová.

Výstavbu od počátku provázelo několik problémů. Například zjištění, že přes pozemky vedou sítě, které zde neměly být. Výdaje na realizaci projektu vyšly na zhruba 10,9 milionu. Skutečná dotace byla vyplacena v celkové výši zhruba 8,8 milionu, což je 85 procent celkových výdajů.

Patron Andělky Pavel Nový: Nemocnici mám co vracet (celý článek zde)
Domácí péče Andělka, kterou po dlouhodobých a složitých přípravách provozuje příbramská nemocnice od začátku tohoto roku, má svou mediální Patron domácí péče příbramské nemocnice Andělka Pavel Nový se zastavil v nemocnici na kus řeči. tvář. Za projekt se postavil známý herec, Příbramák Pavel Nový, který se ve středu v nemocnici zastavil na kus řeči. Když jej prý oslovili lidé z nemocnice, s nabízeným patronátem neváhal ze známých důvodů.

„Docela dlouho jsem si v Příbrami poležel a taky tady poprvé umřel a znovu se narodil," vrací se herec se sobě vlastním humorem 
k západonilské horečce, kterou si před lety přivezl z dovolené.

„Mám nemocnici co vracet. A taky si moc dobře pamatuji, když jsme se s manželkou střídali při péči o matku, jak to bylo složité a časově náročné. Taková péče v domácím prostředí je nenahraditelná, doma je prostě doma, „ vysvětluje, proč kývl na patronát Andělky.

Příbramskou charitu najdou nyní lidé v Jiráskových sadech (celý článek zde)
Farní charita Příbram má větší prostory. Už několik dnů tak pomoc poskytuje v budově bývalého domova mládeže poblíž Jiráskových sadů.
Kromě větších prostor si od přestěhování ředitel příbramské Charity Jiří Kala slibuje rozšíření služeb, lepší přístupnost i příjemnější prostředí. K tomu přispěje i upravená zahrada.

Změny se prozatím nedotkly denního stacionáře pro seniory v Příbrami, ten i nadále mohou lidé navštívit na náměstí T. G. Masaryka.
V současné době pokračuje rekonstrukce v nových prostorách a jak bylo v plánu, do konce roku poskytne charitní centrum zázemí nejen seniorům, ale i rodinám s dětmi.

Fotograf Jiří Jiroušek: Nebeská by měla vyvolat pocit odpovědnosti vůči krajině (celý článek zde)
Snímky Jiřího Jirouška zachycují z paraglidu nejen krajinu Příbramska. O dobrodružství v jeho životě není nouze. Už více než deset let pořizuje nebeské snímky nejen Příbramska. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby je Jiří Jiroušek nepořizoval během řízení motorového paraglidu, tedy „hadru".

Má čich na to, kdy vyletět, aby se vrátil se skvělým snímkem? A jaké nejdramatičtější chvíle během focení zažil? To příbramský fotograf prozradil v následujícím rozhovoru.