„Odevzdali jsme žádost na Regionální operační program Středočeského kraje, kde doufám budeme úspěšní. Teď probíhají formální kontroly všech žádostí. Když všechno půjde podle plánu, i když je těch žádostí snad kolem stovky, tak do konce června bychom měli mít jasno, jestli naše žádost uspěla," vysvětlil příbramský radní Juraj Molnár.

Pokud město získá dotace, chce vypsat výběrové řízení už v červnu. Na podzim by takpodle Molnára mohla začít první etapa oprav.
A na co se školáci mohou těšit? K dispozici budou mít multifunkční hřiště s nejmodernějšími povrchy. Nebude chybět běžecký ovál, dvě multifunkční hřiště, doskočiště a prostor pro vrh koulí.

„V areálu vybudujeme také kompletní zázemí se sprchami a převlékárnami," doplnil radní. V projektu myslí také na řidiče, proto vznikne i několik parkovacích míst.

A kolik rekonstrukce bude stát? Předpokládané náklady jsou 32 milionů korun. Z dotací by mělo město využít 85 procent uznatelných nákladů, které jsou vyčíslené na 28 milionů. Dá se ale očekávat, že po výběrovém řízení reálná cena klesne.

Hřiště budou využívat jak školáci, tak v odpoledních hodinách i veřejnost.