V čem tkví problém? Někteří sousedé sportovního areálu si stěžují na hluk při zápasech a další rozšiřování si nepřejí.
Rada v úterý návrh k projednání zastupitelům doporučila. Podle příbramského starosty Jindřicha Vařeky (ANO) koalice proti návrhu nic nemá, ale ráda by jej schválila v jiném režimu. Místostarostka Alena Ženíšková (ANO) ukládá návrh vrátit zpět do rady.

Zastupitel Josef Řihák (ČSSD) nemá problém záměr Spartaku podpořit. Proti se staví Vladimír Danda (po vystoupení z příbramského klubu ANO jako nezařazený) s tím, že mu chybí souhlas majitelů okolních bytových domů. „V důvodové zprávě se píše o problému s hlukem z okolních hřišť. Nerad bych pak řešil stížnosti," namítá Danda.

Záměru se zastává Vařeka s tím, že pozemky města jsou podle něho na druhé straně od domů. Jaromír Volný z právního odboru města dodává, že plánovaná plocha s umělým povrchem má být i zastřešená.

Zastupitel Pavel Pikrt se přiklání k návrhu Ženíškové vrátit materiál do rady.

Řihák se shání po někom ze Spartaku, nikdo se nehlásí.

Ivan Šedivý (ODS) se snaží urychlit závěr, ale o slovo se hlásí občan ze sousedství Spartaku. „Sousedíme se Spartakem a již dnes limity hluku překračují o 100 procent. Po rozšíření areálu se zde nedá žít. Už třetímu zastupitelstvu předkládáme písemnou formu. Je to nedokončená stavba, kde chybí protihluková ochrana. Odmítám platit toto ze svých daní. Náš problém řeší i krajská hygiena a ombudsman. Město si je nejspíš vědomo, protože sousedé, kteří kupovali pozemek, museli podepsat, že si nikdy nebudou stěžovat na hluk," říká občan. Volný si na takovou smlouvu nevzpomíná.

Tečku za diskuzí učinil Petr Kareš z Šance pro Příbram tvrzením: „Nemůžeme rozvíjet areál, když je to proti pohodlí spoluobčanů. Zajímalo by mě, jaké jsou tam majetkové poměry."

Prezident Spartaku Příbram Vladimír Králíček se už úterního jednání zastupitelů neúčastnil, aby se k sousedským vztahům vyjádřil. „Pokud vím, na problémy s hlukem si stěžuje jen Václav Černý. S ostatními sousedy se domluvím. Domy si lidé postavili vedle sportovního areálu v době, kdy již existoval. Navíc tvrzení o 100 procentním překročení decibelů je lež. Poslední letošní měření ukázalo překročení 2 decibelů. Teď záleží na radě, jestli vyjít mladým vstříc. Vždyť hřiště má sloužit malým dětem," vyjádřil se ve středu Příbramskému deníku Vladimír Králíček.