Na tomto jednání byly projednány přínosy CSS pro potřeby starostů a zastupitelů členských obcí Dobrovolného svazku obcí ORP Příbram. Jednalo se zejména o otázky poradenství v oblasti administrativně správní činnosti, kdy zároveň zde byl zdůrazněn přínos ve vztahu k zastupitelům. „Podle občanského zákoníku platí, že ten, kdo přijme funkci člena voleného orgánu, se zavazuje, že ji bude vykonávat s nezbytnou loajalitou a pečlivostí" zdůraznil Bc. Jiří Kužel, manažer CSS a zároveň i tajemník Dobrovolného svazku obcí ORP Příbram. CCS i v tomto ohledu zajišťuje poskytování bezplatné právní pomoci jednotlivým obcím tak, aby co nejvíce napomohlo ochránit zastupitele před chybným rozhodnutím a poskytlo jim odborné znalosti při rozhodování o určité věci.

Na jednání dále starostové odsouhlasili rozsah agendy poskytované občanům členských obcí Dobrovolného svazku obcí ORP Příbram v rámci zvýšení dostupnosti a kvality poskytovaných veřejných služeb pro občany. Zaměstnanci CSS budou občanům členských obcí poskytovat odpovědi na dotazy vztahující se k problematice fungování jejich obce. V případě rozsáhlejších požadavků, které vyžadují větší časové zatížení, zpracuje kancelář CSS podklady a následně je předá starostovi dané obce.

Bližší informace o činnosti Centra společných služeb jsou průběžně zveřejňovány na webových stránkách svazku www.dsopribram.cz. Centrum společných služeb (CSS) je umístěno v sídle Dobrovolného svazku obcí ORP Příbram na adrese Zámeček-Ernestinum, Tyršova 106, Příbram. Úřední hodiny CSS pro veřejnost jsou v pondělí 7:30 – 11:00 12:00 – 15:30 a ve středu 7:30 – 12:00 13:00 – 18:00. Mimo úřední hodiny můžete kontaktovat pracovníky CSS Bc. Jiřího Kužela a Jaroslavu Vildovou na telefonních číslech 604 216 781, 604 282 837. MěÚ Příbram