Horčápsko – Kačeři a jejich příznivci se opět po roce dočkají tradičního letního festivalu, který se koná už tento víkend na louce v Horčápsku. Organizátoři letos pro návštěvníky připravili notnou dávku hudby, odpočinku a zábavy. Na festivalu vystoupí například kapela The. Switch, Prague Conspiracy či Gang Ala Basta. Kačeři nebudou ošizeni ani o řadu DJ's zvučných jmen. Samozřejmostí je bohatý doprovodný program, ve kterém nechybí fotbalový a volejbalový turnaj, slackline či relaxační zóna s masážemi.Festival začíná v pátek v 18 hodin. V sobotu je po celý den připravený bohatý program a sportovní vyžití. První kapela vystoupí v sobotu už v 17 hodin.

Březnice – V sobotu mohou nejen Březničtí vyrazit za kulturou také do konventu, tedy bývalé jezuitské koleje. Od 14 hodin zde divadelní společnost Divadlo Na kolečku odehraje představení O třech kůzlátkách. O hodinu později pak diváci zhlédnou hru Koníci. Divadelního odpoledne se zúčastní také Téměř divadelní společnost, která připravila Dva klíče a Jak se víly napravily. Od 18 hodin zahraje kapela Přescent. Vstupné je 80 korun pro dospělé, pro děti 50 a rodinné vstupné je 150 korun.

Dobříš – Motorkáře jistě potěší zpráva, že tento víkend se v Ouběnicích uskuteční VI. ročník mezinárodního mistrovství České republiky v Trialu. Závod startuje v sobotu i v neděli v 10 hodin v areálu bývalého motokrosového závodiště.

Dobříš – Za netopýry můžete vyrazit o víkendu na zámek v Dobříši. Ochrana fauny České republiky zde totiž pořádá Evropskou noc s netopýry a novými obyvateli zámeckého parku. Pro děti je připravená naučná stezka, soutěže a úkoly. V 19 hodin se pak slavnostně otevřou voliéry místní malé zoo a o půl hodiny později si návštěvníci poslechnou přednášku od odborníka. Zájemci budou moci také pozorovat netopýry ultrazvukovým detektorem. Akce začíná v pátek od 18 hodin.