Rožmitál – Myslivecké sdružení Hubert Sedlice pořádá v pátek 13. ledna ve společenském centru v Rožmitále pod Třemšínem 19. myslivecký ples. K tanci a poslechu hraje plzeňská hudební skupina Sekvence.

Nepomuk - Už počtrnácté zdolají turisté brdský vrchol Praha nad Nepomukem. Sraz všech účastníků je v sobotu 14. ledna v Nepomuku opět před hospodou ve tři čtvrtě na jedenáct dopoledne. V loňském roce si výstup nenechalo ujít více než dva tisíce nadšenců. Kromě medailí, horkého čaje a špekáčků byl pro mnohé motivací dobrý skutek. Z peněz, kterými lidé přispěli během výstupu, podpořili dětský domov v Solenicích.

Čenkov – Hospoda Za Vodou v Čenkově pořádá v sobotu Maškarní bál od 20 hodin. K poslechu a tanci zahraje skupina Pecičky.

Příbram - Centrum sociálních a zdravotních služeb města Příbram pod záštitou radnice pořádá Ples pro seniory. Konat se bude tuto sobotu od 16 hodin v Estrádním sále příbramského Kulturního domu. Stejně jako vloni bude pro seniory, jejich rodiny a přátele připraven bohatý program. Jeho hvězdami bude populární zpěvák Václav Neckář a zpěvačka a kytaristka Věra Martinová.

Součástí vstupenky bude i zabijačkové občerstvení zdarma, poskytnuté sponzorským darem. „Tento ples je určen především pro naši starší příbramskou generaci, ale vítáni jsou i ti mladší," uvedla místostarostka města Příbram Alena Ženíšková s tím, že po úspěchu loňského plesu je jasné, že akce tohoto typu v Příbrami scházela. „Vezměte svoji babičku a dědečka a přijďte se pobavit," doplnila.

Odpolednem a večerem bude provázet moderátor Zbyněk Loucký, kterého příbramští senioři dobře znají jako skvělého moderátora úspěšné říjnové akce Svátek seniorů. Chybět nebude ani tombola a další hudební a pěvecká vystoupení. K tanci a poslechu zahraje kapela BOSANOVA Příbram.

Rožmitál – Rožmitálský kulturní klub upozorňuje, že nedělní koncert nezapomenutelných legend československé hudby Yvetty Simonové a Josefa Zímy se odkládá. Důvodem je onemocnění Y. Simonové. Koncert bude v náhradním termínu v neděli 12. února od 19 hodin. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti, případně je možné vstupenky vrátit v místě předprodeje. Vstupné je 250 korun.

Svaté Pole – Myslivci ve Svatém Poli připravují ples na sobotu 14. ledna od 20 hodin. V tamním kulturním domě zahraje k tanci a poslechu skupina Signál a chybět nebude ani bohatá tombola.