Hvožďany – Už posedmé se v sobotu ve Vagónu sejdou na Motomejdanu ve Hvožďanech všichni motorkáři. Setkání odstartuje spanilou jízdou ve 12 hodin. Kromě silných strojů nebudou chybět ani kapely. Zahraje Padesát plus a Soukromey pozemek.

Láz – Ani posluchači country hudby nebudou o zábavu ošizeni. V Lázu si mohou zatančit na bále, kde zahraje kapela Pohodáři. Opět se můžete těšit na taneční skupinu Osm a půl opice, která přijede ze Strakonic a naučí vás i v tomto stylu tančit. Začátek je v sobotu ve 20 hodin v hospodě.

Březnice – Originální a netradiční plavidla a vtipné posádky. Na to se můžete těšit v sobotu na březnické neckyádě. Nebude chybět ani doprovodný program pro děti i rodiče, například výtvarný ateliér, aquazorbing, trampolína, a hlavně hudba. Večer vystoupí kapela Zrní, Už jsme doma, Poletíme? a Fast Food Orchestra. Program je od 14 hodin na starém kluzišti.

Líšnice – Pokud vám název akce Hry bez hranic v Líšnici připomíná slavnou francouzskou soutěž, pak vězte, že shoda jmen není náhodná. „Zatímco francouzská soutěž spojovala národy a města napříč Evropou, akce v Líšnici má za cíl posílit spolupráci a kamarádství mezi obcemi mníšeckého regionu. A to velmi akční formou," popisuje Miloš Navrátil, mluvčí mníšecké radnice a upřesnil, že letošní druhý ročník zábavného outdoorového klání startuje tuto sobotu ve 12 hodin na návsi v Líšnici.

PříbramSlavnosti města začínají už v pátek. Těšit se můžete na koncerty a nebo také baviče a imitátora Václava Faltuse. V sobotu pak za koncerty a nebo divadelním představením můžete zavítat k Hořejší Oboře. Těšit se můžete jak na dechovku, šansony, tak i na pop-rockové kapely. Začátek je v 10 hodin. Na travnaté ploše v ulici Československé armády je pro dobrodruhy připravená stezka plná hádanek a kvízů. Od 8 do 18 hodin můžete navštívit i tématicky zaměřený trh na náměstí TGM. Po celý den bude navíc jízda vláčkem zdarma. Děti se také mohu svézt od 10 do 14 hodin na člunu po Oboře. V době konání slavností ale musí být obezřetní především řidiči. Na cestě mohou totiž narazit na uzavírky. V sobotu od 6 do 24 hodin neprojedou okolo náměstí TGM, tedy mezi ulicí Milínská a ulicí Hailova, včetně parkovacích ploch v celém prostoru náměstí . Uzavřené bude parkoviště u Dvořákova nábřeží.

Dobříš – V sobotu můžete na Mírovém nábřeží v Dobříši opět navštívit regionální trhy. Konat se budou od 8 do 12 hodin.

Daleké Dušníky – Sbor dobrovolných hasičů v Dalekých Dušníkách slaví. Pomáhají už 130 let. Pro všechny proto v sobotu připravili 1. ročník historických stříkaček. Kromě toho se můžete těšit i na taneční zábavu a veselici. K tanci zahraje Jihočeská malostranka. Večer pak nebude chybět ohnivá show. Po celý den můžete navštívit keramickou dílnu, vyzkoušet si střelbu z luku a nebo se podívat na ukázku první pomoci a mnoho dalšího. Akce začíná v 15 hodin ve sportovním areálu. Vstup volný.

Příbram – Kapela Origami, Výčep a muzikanti z umělecké školy podpoří koncertem dobrou věc. V sobotu totiž vystoupí v Žežicích. Výtěžek z této akce bude předán v rámci nadace Dobrý anděl těm, kteří to nejvíce potřebují – rodinám nemocných dětí. Začátek koncertu je v 17 hodin v K-Farmě.

Vysoký Chlumec – Ve skanzenu bude v sobotu živo. Šikulové budou dokonce vyprávět pohádky a nebo příst z ovčí vlny. Skanzen Vysoký Chlumec, pobočka Hornického muzea Příbram, totiž pokračuje v pořádání malých předváděcích dnů vybraných tradičních řemeslných činností a rukodělných technik a postupů, s názvem Šikulové. V rámci prohlídek skanzenu od 9 do 17 hodin se tentokrát budou moci návštěvníci seznámit s paličkováním, postupem zpracování medu, ukázkami předení příze z ovčí vlny na kolovrátku, výrobou dekorativních předmětů z drátu a vyprávěním pohádek a lidových balad.

Kovářov – V sobotu se v Zážitkovém parku Zeměráj u Kovářova nedaleko Orlíku konají Slavnosti slunce na téma letního slunovratu. Oslavy nejdelšího dne v roce a nastupujícího léta patřily v minulosti k nejvýznamnějším svátkům. Lidé se snažili především získat přízeň přírodních božstev pro zajištění zdárného procesu zrání osetých polí. Prostřednictvím obřadních koupelí a rituálů u vodních toků usilovali o dostatek vláhy, dostatek tepla přivolávali zapalováním obřadních ohňů a plodivou sílu povzbuzovali všeobecnou uvolněností. Denní i večerní program v Zeměráji je zaměřen na život a kulturu našich slovanských předků, kteří před 13 stoletími natrvalo osídlili tuto zemi.