Například v Tochovicích se podařilo dotáhnout do konce stavbu chodníku přes obec. „Vzhledem k stále silnějšímu silničnímu provozu to byla velmi důležitá stavba. Zateplili jsme mateřskou školku a Obecní úřad," shrnul starosta Radek Walter nejdůležitější události uplynulého volebního období, kdy se obci bohužel nepodařilo sehnat peníze na dobudování kanalizace a vodovod s úpravnou vody.

Do voleb půjdou Tochovice se třemi kandidátkami. Na jedné stojí jméno současného starosty Radka Waltera a spolu s ním i ostatní stávající zastupitelé. „Druhá kandidátka je složena ze zástupců spolků, které v obci fungují a zajišťují nějaké dění jako sportovci, rybáři, hasiči. A na třetí kandidátce jsou pak úplně noví lidé," dodává starosta Walter.

Příliv nových mladých lidí do Hájů u Příbrami zřejmě také ovlivnil zájem nezkušených lidí o komunální politiku. Potvrdil to starosta David Lukšan, jehož jméno spolu s třemi současnými zastupiteli na kandidátní listině stojí, ale zbytek jsou noví lidé. „Zbylých pět kandidátů není a nebylo v zastupitelstvu," sdělil Příbramskému deníku starosta Hájů, kde se toho za uplynulé čtyři roky událo poměrně dost.

„Podařilo se nám dokončit vybudování kanalizace v obci, což byl náš prvořadý plán po vstupu do obecního zastupitelstva. Nad původní plán se nám podařilo opravit i v několika ulicích asfaltový povrch. Upravili jsme náves a obci byl přidělen nový (historicky první) obecní znak a vlajka. S naším příchodem jsme zavedli vítání nových občánků. Ve spolupráci s SDH Háje se nám podařilo opravit hasičskou zbrojnici, za což hasičům patří velký dík. Hasiči jsou náš spolehlivý partner pro pořádání různých kulturních a sportovních akcí," nešetří chválou starosta Lukšan. Háje podle něho půjdou do dalších voleb bez restů.

V předvolebním průzkumu pokračujeme, v dalších střípcích se dozvíte zajímavosti z Petrovic, Dublovic a Malé Hraštice.