„Bohužel se mi podařilo do té ulice vjet. Nebyl jsem sám. Vozidel přibývalo, některé vozy ani už nestačily zastavovat. Bločků měli strážníci nafasováno asi dostatek, že pro další nemuseli ani odbíhat. Prostě byli připraveni. Tím však stavebním strojům nepomohli. Ulice byla ucpaná zastavenými vozidly, která čekala na svůj bloček. Tak se tedy ptám, když zájmem městské policie je problémům předcházet, nebylo by lepší, když bylo takových řidičů víc, postavit jednoho strážníka na začátek a druhého na konec uzavírky a provoz řídit?“ postěžoval si Zdeněk Pilousek z Příbrami.
Podle zástupce velitelky Městské policie Příbram Ladislava Hadrbolce v úterý od 10 do 11 hodin skutečně městští strážníci v uzavírce pokuty ukládali.
„Řidiči nerespektovali značku a pletli se mezi stavební vozidla. S uloženými pokutami souhlasili. Nahromadilo se v místě tolik vozů, že jsme museli s odborem dopravy řešit dopravní kolaps. Strážníky jsem z místa ihned stáhl. Odpoledne se bude muset značení upravit a potom se uvidí,“ vysvětlil Deníku.
Vedoucí Odboru správy silnic Příbram Zdeněk Škaloud řekl, že největší problém je v nerespektování dopravního značení, které je dostatečně zřetelné.
„Chápu, že než si lidé na změnu v dopravě zvyknou, chvíli to trvá. Řidičům bude umožněn přejezd z ulice Ivana Olbrachta do ulice Ondrákovy. Nasazení techniky při rekonstrukci plynu v uzavírce je opravdu značné, prosíme tedy řidiče o shovívavost,“ vzkázal řidičům Zdeněk Škaloud.