„Půjde o vyrovnání obrubníků, popřípadě jejich výměnu, položení nové dlažby a instalaci nového veřejného osvětlení. Oprava zasáhne i do vjezdů k nemovitostem vlastníků," řekl už dříve starosta Petr Procházka.

Projekt myslí i na dostatek zeleně, ten zajistí květináče osázené stromky. Drobné komplikace se ale obyvatelům po dobu oprav nevyhnou.

Oprava levé části Blatenské ulice potrvá ještě zhruba dva týdny. Pravou stranu město opraví až v příštím roce. K tomu se přidá i rozsáhlá oprava devatenáctky, tedy silnice I. třídy. „Příští rok nebude pro místní kvůli opravám jednoduchý. Řidiče potrápí řada dopravních omezení," dodal starosta.

První etapa oprav se bude týkat úseku od benzinové pumpy ve směru na Rožmitál a dovnitř Březnice až po náměstí. Rekonstrukce potrvá zhruba šest měsíců. Druhá etapa se bude týkat úseku od náměstí až na konec zástavby a potrvá asi měsíc. Součástí bude frézování povrchu spolu s výměnou obrubníků. Rekonstrukce se ale ani v jedné z etap nedotkne chodníků.

Oprava „devatenáctky" přitom spadá pod Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) a odhadem by měla vyjít na zhruba 40 milionů korun. V Březnici by tento rok měli pokračovat také s opravou náměstí.

Další etapa bude zahrnovat opravu chodníku na náměstí po pravé straně ve směru od Plzně na Tábor.