Podle vedení města by se tak předešlo tomu, aby mimořádné příjmy například z prodeje nepotřebných budov či pozemků nebyly použity na chod města. Cílem je, aby takto získané peníze byly využity do zbývajícího majetku.

Podle starosty Jindřicha Vařeky je potřeba je prodat a za získané peníze vykoupit například pozemky důležité pro projekt zelené páteře města, který by měl zatraktivnit zarostlé území kolem potoka protékajícího centrem Příbrami. V této věci se ale strany vládnoucí na příbramské radnici, tedy ANO a TOP 09, příliš neshodují. Zatímco TOP 09 není dalšímu prodeji městských budov nakloněna, ANO se chce části budov zbavit. „Staré budovy, které jsou ve špatném stavu, jsou zátěží pro město a žádným bohatstvím," míní Vařeka.

K dalším bodům patří i jednání ohledně založení destinační agentury Brdy. Ta se zaměří na rozvoj turistických služeb v regionu, zejména vzhledem k nedávno vyhlášené Chráněné krajinné oblasti Brdy.
Ani v pondělí se zastupitelé nevyhnou tématu rozdělování dotací či prodeje městského majetku. Jednání začíná v 16 hodin.