"Zrekonstruoval se tam půdní prostor a udělala se ložnice pro děti a další prostory, které školka dlouhodobě potřebovala," uvedl Švenda. Děti už tak podle něj nemusejí při poledním klidu složitě vyndávat matrace ze skříní.

Součástí projektu bylo i vybavení školky moderními technologiemi, například interaktivní tabulí nebo počítačovou technikou. Mateřinka také dostala nové didaktické pomůcky a herní prvky nebo průmyslovou myčku a pračku. Rekonstrukce a pořízení nového vybavení stálo přes čtyři miliony korun, většinu zaplatila Evropská unie.

Zrekonstruované zařízení na náměstí Dr. Josefa Theurera sousedí s novou waldorfskou školkou pro 36 dětí, která začala fungovat letos v lednu. Vznikla přestavbou prostor využívaných kdysi průmyslovou školou za téměř sedm milionů korun. I na tuto akci město získalo evropskou dotaci. Waldorfský program nabízí jiný systém výuky než tradiční školství, pedagogové v těchto školách kladou důraz na respektování individuality dítěte a na jeho pohybové, intelektuální, umělecké i sociální potřeby. Příbramské školky dohromady navštěvuje přes 1300 dětí.