„Nájemce nás požádal o provedení rekonstrukce, která by měla zahrnovat výměnu toalet, obkladů, dlažby, sanitárního zařízení a celkovou rekonstrukci interiéru a vnitřního vybavení. Cílem těchto prací je zlepšení zázemí tohoto kulturního zařízení," vysvětlil příbramský starosta Pavel Pikrt.

„Veškeré práce budou provedeny na náklady provozovatele a celkový předpokládaný rozpočet by neměl přesáhnout částku zhruba 115 tisíc korun. Práce by měly být hotovy zhruba do dvou měsíců," dodal mluvčí radnice Ondřej Šlechtický.

Junior klub je provozován jako multifunkční, společensko-kulturní centrum, ve kterém se pořádají kulturní akce, hudební produkce, komorní filmové projekce či besedy s osobnostmi z oblasti kultury, umění, společenských vztahů a sportu.

Radní města zároveň schválili také dodatek ke smlouvě o nájmu mezi městem Příbram a nájemníkem v němž se obě strany dohodly na tom, že pokud nájemce provede v předmětu nájmu stavební úpravy bez předchozího písemného souhlasu pronajímatele, nebude mít nárok na náhradu takto vynaložených investic ani na náhradu za zhodnocení předmětu nájmu nebo budovy (pozemku), kde se předmět nájmu nachází.

„Stejně tak nebude mít nájemce obdobný nárok vůči pronajímateli i v případě, že provede stavební úpravy s jeho souhlasem, avšak bez předchozí dohody o způsobu financování takových úprav," píše se dále ve smlouvě.