„Ne všechny svody jsou provedené správně, takže domy vlhnou. Veškerá voda, místo aby tekla do kanálu, tak teče do domu," řekl před několika týdny Příbramskému deníku jeden z postižených obyvatel Karel Kříž.

Karel Kříž. Problémem se zabývají i radní. Do několika týdnů by už ale měli najít řešení. Nechali si také vypracovat posudek, který zhodnotil především velikost a počet kanálových vpustí a jejich správné provedení s ohledem na příslušnou projektovou dokumentaci.

„V tuto chvíli máme posouzení projektu Mariánské ulice a v odborném posudku se hovoří, že projekt byl vyhotoven v souladu se všemi zákony a normami," řekl Příbramskému deníku starosta Jindřich Vařeka.


Velikost vpustí je prý v pořádku
Vpustě jsou prý také v pořádku, ačkoliv byly laickou veřejností kritizovány za nedostatečnou velikost. Ještě do prázdnin by měli hasiči prolít ulici vodou, aby se zjistilo, kudy se voda dostává pod vozovku.

Příbramský starosta Jindřich Vařeka.Radní také čekají na posudek, který zhodnotí, zda i samotné práce byly provedeny v souladu s projektem.
Mariánská ulice byla opravena za bývalého vedení radnice. Už tehdy ale oprava vyvolávala vášnivé diskuze, obzvlášť kvůli změně povrchu. Místo dlažebních kostek použila firma Strabag asfalt.

Zastánci dlažebních kostek argumentovali tím, že k historii místa se hodí více. Z praktického hlediska je pro kostky plus i odvod vody od neizolovaných domů.

Práce skončily vzhledem k několikaměsíčnímu zpoždění až v polovině roku 2013. Zároveň se stavba také prodražila.
Původní cena projektu byla necelých 12,5 milionu korun a navýšila se na 13 milionů.

Související články: 

Mariánská ulice: Kritická místa prolijí hasiči vodou

Oprava Mariánské ulice: Radní zvažují i reklamaci

Obyvatelům Mariánské ulice 
po opravě zatéká do domů

Popraskané zdi a vlhkost domů -  to jsou podle několika obyvatelů Mariánské ulice v Příbrami následky nedávné rozsáhlé a nákladné rekonstrukce.