Příští rok klub plánuje za pomoci krajských dotací zavést do skateparku například elektřinu a vodu. „Tento rok se nám povedlo realizovat několik nápadů. Na vlastní náklady se nám podařilo postavit tři nové překážky, které mohou využívat nejen skateboardisté, ale i bruslaři a kolaři,“ zhodnotil na konci letošní sezony zakládající člen Toadstool klubu David Černý jejich úspěchy.
Podle něj se povedl i letošní ročník skateboardových závodů Toadstool Skateshot. „Podle ohlasů mezi českou skateboardovou špičkou si myslím, že se podařilo zamezit šíření pověsti středočeského Palerma, jak byla nejen v médiích Příbram nazývána,“ řekl David Černý. Klub se ale nezaměřuje pouze na skateboarding, ale i na ostatní extrémní sporty.
Svědčí o tom i plánovaná výstavba dirtové dráhy pro horská kola, která má vyrůst příští rok hned vedle asfaltového povrchu. „Práce jsou zatím v počátcích, ale do zimy bychom chtěli postavit aspoň rozjezd a první skok, aby se zde v zimě dalo jezdit i na snowboardu. Celá dráha bude ale hotová až příští rok,“ doplnil Černý.
Za peníze z dotací na prevenci kriminality pro město Příbram má v parku také vzniknout bezplatná půjčovna skateboardů a in-line bruslí včetně ochranných pomůcek. Kromě ní by vznikla také skateboardová škola. „Plánů je hodně, uvidíme, jak to dopadne s dotacemi. Pro neziskovou organizaci je nelehké shánět finanční prostředky, tudíž je jakákoliv podpora významná.
Chtěli bychom například přilákat na příští ročník závodů Skateshot nejen zájemce o extrémní sporty, ale i širokou veřejnost. Naším hlavním cílem je ale udělat ze skateparku místo, kde by mladí lidé mohli najít prostor pro provozování řady různých sportů,“ dodal závěrem David Černý.