To nechce zbytečně utrácet, takže zateplení bazénu musí počkat.

Investice za deset milionů

Do opravy by totiž muselo investovat zhruba deset milionů.

Ivan Šedivý (ODS). Podle místostarosty Václava Švendy (TOP 09) by bylo účelnější tyto peníze použít na modernizace vnitřního vybavení.
„Navrhuji neschválit vyčlenění částky z rozpočtu města a revokovat usnesení a neschválit realizaci investiční akce," řekl na pondělním jednání zastupitelů Švenda.

Tato úvaha se ale nesetkala s pochopením Ivana Šedivého (ODS).

Ten byl v předchozím volebním období místostarostou, o zateplení budovy usiloval už před několika měsíci.

„Konstrukce už prorezávají, za dva roky to stejně budete muset udělat včetně opláštění. Můžete tam mít sebelepší bazén, ale když tam bude díra v okně, stejně budete muset ty konstrukce opravit," argumentoval zastupitel Ivan Šedivý.

Rozporuplné reakce vyvolalo také to, že práce by měla provést společnost Montura. Ta prý sice nabídla nejnižší cenu, o důvěryhodnosti firmy se ale zastupitelé chvíli na jednání přeli.

„Montura uvádí, že aktuálně je počet zaměstnanců jeden až pět a obrat má tři až pět milionů korun. Myslím, že zakázka pro tuto firmu je příliš velká," podotkl zastupitel Jan Cikler (TOP 09).

„Splnili podmínky výběrového řízení, splnili. Výběrová komise tak neměla jinou možnost," dodal Šedivý.

Přednost akutnějším investicím

Radní Václav Dvořák (ANO).Opatrný s investicí byl i radní a ekonom Václav Dvořák. Město by mělo peníze investovat tam, kde je to skutečně akutní. „Rozpočet se nedá nafukovat. Staré vedení města na novém rozpočtu pro rok 2015 neudělalo vůbec nic, odešlo z radnice, jako by tam nikdy nebylo. My teď musíme hledat a škrtat," upozornil zastupitele radní Václav Dvořák.

Zastupitelstvo nakonec návrh na vyčlenění peněz pro tuto akci neschválilo.